Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Menigo tipsar

Råvaror, tekniker och mycket mer!  Här hittar du kunskap på djupet och bredden från Menigos egna specialister och våra kunniga leverantörer.
Årets kulglassnyheter från SIA Glass
Årets kulglassnyheter från SIA Glass
Årets nyheter från SIA Glass bjuder på smakupplevelser som kombinerar njutning och nostalgi.
Etiskt, färskt, kvalitetste från Sri Lanka
Etiskt, färskt, kvalitetste från Sri Lanka
Dilmah – ett kvalitetste med färska råvaror och naturliga ingredienser. Det är etiskt producerat och alltid färskt eftersom det varsamt förpackas kort efter plockning.
Stilskola: Dubbel bröstfilé med skinn
Stilskola: Dubbel bröstfilé med skinn
Ibland vill man showa lite extra när det ska styckas kyckling. Antingen för att imponera på vänner eller för att kunna erbjuda en spektakulär uppläggning. Följ med i Kronfågels stilskola!
Blanda smartare kaffedrinkar i sommar
Blanda smartare kaffedrinkar i sommar
Snabbare än snabbkaffe, enklare än espressokapslar och (enligt vår egna ödmjuka åsikt) godare än iskaffet hos din lokala barista. Äntligen, kaffe som är redo när du är.
Där människor och kaffe kan växa tillsammans
Där människor och kaffe kan växa tillsammans
Den goda smaken och ansvar för människor och miljö har Löfbergs Lila jobbat med sedan start. Detta inkluderas på många olika sätt i företagets värdekedja, från böna till kopp.
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Ta Fram Det Bästa Proudly presents…
Våra mest kända smaksättare används flitigt av kockar dagligen, men finns det produkt- egenskaper och nya idéer att testa! En kaffedryck med lite sting till exempel?
En upplyst nystart
En upplyst nystart
Skapa den perfekta miljön, där alla måltider blir minnesvärda stunder. När årstiderna skiftar vill vi ha förändring med ny energi och estetik. Duni introducerar årets nyheter!
Ciao! Buongiorno! Benvenuto!
Ciao! Buongiorno! Benvenuto!
Låt oss presentera MALFY GIN från Italien.
Fira in våren med asiatiska smaker
Fira in våren med asiatiska smaker
En av årets allra härligaste tider är då vädret slår om från kalla vinterdagar till ljumma vårdagar. Vi låter vårkänslorna inspirera oss till att laga fräsch och smakrik asiatisk mat.
Den största lanseringen du aldrig sett
Den största lanseringen du aldrig sett
Du kan inte se det. Du kan inte känna det. Men det gör en väsentlig skillnad! Hela Dunis sortiment med bagasse-artiklar för engångsbruk kommer att uppgraderas.
Äntligen sparristid – inkluderande gott!
Äntligen sparristid – inkluderande gott!
Våren är runt hörnet och det är dags att uppdatera menyn med alla härliga primörer. Inför den stundande sparrissäsongen, varför inte testa ett recept på rostad sparris och avokado?
Ny helt unik förpackning för lösviktsägg
Ny helt unik förpackning för lösviktsägg
Stjärnäggs nya unika förpackning för lösviktsägg är både klimatvänligare och svinnsmartare. Förpackningsutvecklingen är en central del av engagemanget för den hållbara omställningen.
Smakäventyr som ökar snittnotan
Smakäventyr som ökar snittnotan
Smakturism är tidlöst och alltid i trend - världens kök är en aldrig sinande inspirationskälla för kockar och gäster vill upptäcka andra kulturer genom maten. Att helt enkelt få ett smakäventyr.
Kockarnas favoriter: 5 rätter som alltid går hem
Kockarnas favoriter: 5 rätter som alltid går hem
Kronfågels Head Chef Stefan Superti och Michelinkocken Olle Broström delar med sig av fem suveräna rätter som inte gör någon besviken. Läs mer här.
Nytt i mejerikylen
Nytt i mejerikylen
Favoriter i köket och klassiska smakbärare. Nu lanserar vi flera krämiga nyheter i mejerikylen. Mjölk, vispgrädde, yoghurt, smör och ost under vårt eget varumärke Sysco Classic.
Frukost ger hunger på kunskap
Frukost ger hunger på kunskap
Lättare att koncentrera sig, bättre stämning i klassen och mer lika förutsättningar att lyckas – skolfrukost har visat sig ge flera goda effekter. Arla berättar hur, läs mer här.
Effektiva kökslösningar med hjälp av våg
Effektiva kökslösningar med hjälp av våg
Optimera matlagningen och minska matsvinnet med smarta våglösningar från Lidén Weighing. Utforska tips för att minska matavfall och öka er precision i portionerna.
Skapa rätter som alla kan äta
Skapa rätter som alla kan äta
Många allergier och matintoleranser kan göra det svårt att skapa måltider för alla inom den offentliga sektorn. Men inte längre, tack vare Flora Plant B+tter . Ta del av Upfields tips här.
Valios mål – Koldioxidneutral mjölk 2035
Valios mål – Koldioxidneutral mjölk 2035
Valios hållbarhetsarbete löper genom vår verksamhet och vi strävar efter att producera en helt koldioxidneutral mjölk år 2035. Läs mer om hur Valios hållbarhetsarbete ser ut.
Nya möjligheter med Pannoumi
Nya möjligheter med Pannoumi
Överraska dina gäster med rätter på Pannoumi tärningar eller ostfärs. Goda och tidseffektiva val. Skånemejerier berättar hur.
Perfekt till sommarens aperitivo moments
Perfekt till sommarens aperitivo moments
Italicus – En klassisk ”aperitivo” som tack vare sin unika smak även utgör en fantastisk bas i alla former av cocktails. För dig med alkoholtillstånd.
Ta Fram Det Bästa proudly presents…
Ta Fram Det Bästa proudly presents…
Arvid Nordquist startar en ny serie av inspirationsvideos med Ta Fram Det Bästa. Syftet med serien är att presentera vårt produktsortiment av smaksättare lite närmre… var och en för sig. Låt dig inspireras… och prova gärna egna idéer.
Minttu lanserar sin största nyhet hittills!
Minttu lanserar sin största nyhet hittills!
Minttu med varm choklad har varit en populär after-ski dryck ända sedan Minttu Peppermint skapades på 80-talet. Nu kommer uppföljaren - läs mer här. (Gäller dig med alkoholtillstånd)
Maxa semmelsäsongen
Maxa semmelsäsongen
Semlan är bland de mest omtyckta bakverken vi har i Sverige. Det är bara kanelbullen som säljer mer. Dra nytta av populariteten när fettisdagen nu står för dörren!
Kalvkött på menyn
Kalvkött på menyn
Wallenbergare, dillkött och wienerschnitzel – uppskattade klassiker på kalvkött. Vi frågade Richard Hofbauer på Färskvaruhallen Menigo, om fördelarna med kalvkött.
Laga läckert med extra näring
Laga läckert med extra näring
När gästerna har liten aptit men stort näringsbehov kan det behövas extra inspiration i köket. Och gärna några extra klickar grädde. Arlas provskökskock Lotta Bäckman ger dig sina bästa tips.
Så påverkar dina inköp kaffets framtid
Så påverkar dina inköp kaffets framtid
Kaffe är en av världens främsta riskprodukter. Bakom vår favoritdryck finns risk för både barnarbete och avskogning, men hållbara inköp kan förändra branschen.
Maximal nybakad känsla med minimal arbetsinsats
Maximal nybakad känsla med minimal arbetsinsats
Deg- Gör det enkelt att vara kreativ och lönsam! Upptäck marknadens bredaste sortiment av degprodukter som visserligen kräver lite mer kärlek och arbete men samtidigt ger en helt annan flexibilitet och lönsamhet.
Kvalitetpasta för dig som ställer extra höga krav
Kvalitetpasta för dig som ställer extra höga krav
Selezione Oro Chef är en kvalitetspasta speciellt utvecklad för restauranger och storkök och har tagits fram i nära samarbete med några av Italiens bästa pastakockar. Här bjuder Barilla på två härliga recept.
100 % växtbaserat och palmoljefritt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora och Lätta tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.
Njut av höstens primörer
Njut av höstens primörer
Det börjar nalkas höst, vilket betyder att naturen är full av goda smaker att använda i matlagningen. Vi pratar naturligtvis om primörer! Säsongsbetonad mat är inte bara bra ur hållbarhetssynpunkt, den kommer även med rena och klara smaker.
Ecolab - Lösningar för daglig rengöring
Ecolab - Lösningar för daglig rengöring
TOPCLIN ger dig Ecolabs expertis inom rengöring och desinfektion och levererar prestanda och kostnadseffektivitet vid användning, samtidigt som du främjar medarbetarnas och kundernas säkerhet med ett hållbart fotavtryck. Stöds genom digitala resurser.
Wasa är stolt partner till Generation Pep
Wasa är stolt partner till Generation Pep
Generation Pep arbetar för att alla barn och unga ska äta hälsosamt och få en aktiv livsstil. Ett viktigt jobb som vi på Wasa värderar starkt. Läs mer om samarbetet här.
Mixa 50/50- det är bra för hälsa och hållbarhet
Mixa 50/50- det är bra för hälsa och hållbarhet
50/50-mixen ger minskat klimatavtryck vilket underlättar arbetet med att uppnå era hållbarhetsmål. Dessutom kan du få fler att prova ett grönare liv. Här berättar Orkla hur.
Tips för att lyckas med växtbaserad skolmat
Tips för att lyckas med växtbaserad skolmat
Att servera växtbaserat ska vara enkelt, gott och näringsrikt och det finns många knep för att lyckas med det. Ta del av Upfields tips här.
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Allt fler väljer att lägga kyckling på tallriken. Det är verkligen framtidens protein! Det smakar gott, går att variera i all oändlighet och är ett hållbart alternativ.
100 % växtbaserat och palmoljefritt
100 % växtbaserat och palmoljefritt
I Helsingborg har matfetter och margariner från varumärken som Flora, Lätta och Milda tillverkats i över 60 år och i september tog man ett stort steg genom att hela fabriken blev 100% växtbaserad.
Smarta snacks gör det lätt att sticka ut
Smarta snacks gör det lätt att sticka ut
Gästerna vill ha spännande smakupplevelser medan snacksförsäljningen ökar på krogar och barer. Med Snack Bases blir det lätt att skapa dina signatursnacks.
Försvinnande goda desserter
Försvinnande goda desserter
Krångligt med växtbaserat? Börja med att göra dina desserter 100 % växtbaserade! Att göra dina desserter växtbaserade är ett bra sätt att förenkla i köket eftersom du kan göra en dessert som passar alla dina gäster och smakar fantastiskt.
Hemligheten bakom Jameson Black Barrel
Hemligheten bakom Jameson Black Barrel
Jamesons framgångar sägs bero på denna typ av whiskeys mjuka karaktär som bl a kommer från trippeldestillering, en metod som använts på Irland i sekler.
Inspiration från Arvid Nordquist
Inspiration från Arvid Nordquist
Sensommar och hösten är här! I samarbete med David Lundqvist vill vi bjuda på några passande inspirationsrecept. Klassiska såser, och annat men med en ny tvist. Vi är tidigt ute men vi bjuder redan nu även på ett spännande recept för julens antåg.
Nya smakupplevelser från historien
Nya smakupplevelser från historien
I sin jakt på att hitta nya smakupplevelser har Zoégas gjort en resa bakåt i kaffehistorien. Till odlingar där kärleken till kaffe har burits genom generationer. Till gårdar i Etiopien där bönorna vuxit vilt och naturligt i tusentals år.
En serie såser som är framtagna av kockar
En serie såser som är framtagna av kockar
OSCAR Sås – klar att använda – är en serie av mångsidiga såser har skapats efter autentiska recept och bidrar till att fullända och lyfta rätten. Läs mer nu!
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
En somrig cocktailresa genom de jämtländska skogarna
I samarbete med drinkexperten Sharam Mohebbi har Red Bull tagit fram 3 läskande drinkar med den ekologiska mixerserien Organics by Red Bull. Med signatursmaker från den jämtländska floran är drinkarna perfekta att servera under den svenska sommaren.
5 tips för att öka lönsamheten på din restaurang
5 tips för att öka lönsamheten på din restaurang
Pizza är inte bara en utsökt och tillfredsställande måltid, utan också ett prisvärt alternativ som kan anpassas efter alla smakpreferenser.
Årets nya kulglassmaker från SIA Glass
Årets nya kulglassmaker från SIA Glass
Inför årets säsong presenterar SIA Glass tre nya smaker: Biokänsla, en knäckig klassiker och en svensk Stracciatella.
Ny skopglass-serie från Triumf Glass
Ny skopglass-serie från Triumf Glass
Vi är ett svenskt familjeföretag som vår farfar grundade i Majorna 1946. De senaste 60 åren har vi haft vår fabrik och vårt hjärta i Sävedalen strax utanför Göteborg. Här producerar vi idag 90% av våra volymer vilket motsvarar 17 miljoner liter glass.
Red Bull presenterar: sommarens signaturdrinkar
Red Bull presenterar: sommarens signaturdrinkar
I samarbete med drinkexperten David Kringlund har Red Bull tagit fram årets signaturdrinkar med läskserien Organics by Red Bull - perfekta till varma sommarkvällar.
Ta Fram Det Bästa i Maten
Ta Fram Det Bästa i Maten
Våren är här och sommaren står på tur. Vi på Arvid Nordquist vill bjuda på fantastiska inspirationsrecept, för sommarens alla tillfällen. Recepten består av klassiska såser, dips och röror med en ny tvist framtaget av David Lundqvist, Årets Kock 2018.
Royal Bliss och Limoncello di Capri!
Royal Bliss och Limoncello di Capri!
Vi närmar oss soliga dagar och vad passar då bättre än en iskall drink med tonic och limoncello? En oslagbar kombo som dina kunder kommer att älska.
Färdiglagad, läcker kyckling från Kronfågel!
Färdiglagad, läcker kyckling från Kronfågel!
Upptäck Kronfågels färdiglagade produkter för snabb och enkel tillagning i köket. I vårt breda sortiment hittar du bland annat Stekt och tärnad salladskyckling, Grillad salladskyckling och den nya produkten Grillad klubbfilé, allt från svenska gårdar.
HEMLIGHETEN BAKOM DET GODA KÖTTET
HEMLIGHETEN BAKOM DET GODA KÖTTET
Långa, kalla vintrar och ljusa somrar. Näringsrik jord, friskt grundvatten och världens renaste luft. I Finland finns fantastiska förutsättningar för lantbruk och djuruppfödning.
Ädla visioner och ostpassion
Ädla visioner och ostpassion
Genom åren har mejeriet i Kvibille varit pionjär inom ostkonsten. De var först i Sverige med kylskåpet – eller kylmaskinen som den kallades på 1920-talet – mottagit hedersdiplom från Gastronomiska Akademin, vunnit guld i ost-SM och alltid varit sin egen s
Ett bra val för en hälsosam måltid.
Ett bra val för en hälsosam måltid.
Vi bryr oss om våra fåglar och vill att du ska känna dig trygg när du väljer Top Choice Poultry. Vi följer svensk standard för djurskydd och livsmedelssäkerhet.
Hantverksbryggd från Sälenfjällen
Hantverksbryggd från Sälenfjällen
Historien om Sälens eget bryggeri började hemma i källaren med experimentlust och passion för god öl. Bryggeriet strävar idag för att göra hantverks öl med stor variation från traditionell lager och IPA till fruktöl och tyngre stout.
Sportlov Fjällrestauranger
Sportlov Fjällrestauranger
Under högsäsong i fjällen är hotellen ofta fullbokade och restaurangerna fullsatta. Genom att använda mångsidiga produkter av god kvalitet som kan användas i olika rätter kan kökspersonalen spara både tid och mer plats i köket.
Så maxar du semmelbaket!
Så maxar du semmelbaket!
Semmelsäsongen närmar sig med stormsteg! Har du inte börjat förbereda dig inför semmelbaket är det dags att göra det nu. Utöver den klassiska semlan med grädde och mandelmassa, varför inte erbjuda dina gäster på något nytt, fräscht och spännande?
Certifierat premiumte med äkta råvaror.
Certifierat premiumte med äkta råvaror.
Välj te som kommer direkt från källan, vilket ger spårbarhet från planta till kopp, färskt, ortodoxt producerat och hög kvalitet på råvaror.
Duni byter ut en av sina bäst sålda produkter
Duni byter ut en av sina bäst sålda produkter
Med dess mjuka insida och exklusiva känsla blev Dunisoft snabbt en favorit på marknaden. Nu byter Duni ut stora delar av Dunisoftfamiljen till ett bättre alternativ – Bio Dunisoft.
Läs om majonnäs!
Läs om majonnäs!
Äkta, lätt och vegan – majonnäs finns i många varianter och har ännu fler användningsområden. Men vad är skillnaden mellan de olika sorterna och vilken majonnäs passar till vad? Vår leverantör Torbjörn Ohlin på AAK ger oss detaljerna.
Goda premiumnyheter
Goda premiumnyheter
Sysco Premium är ett av våra egna varumärken. Här hittar du våra finaste produkter, av högsta möjliga kvalitet. Omsorgsfullt utvalda från de bästa producenterna på marknaden.
Bli proffs på att använda Anamma vegofärser!
Bli proffs på att använda Anamma vegofärser!
Vi förklarar skillnaderna på de olika vegofärserna och delar med oss av lite tips om hur just du blir proffs på att laga vegetariskt med Anamma Vegofärser. Alla är dessutom tillagade i Sverige!
Renare smaker för ren njutning
Renare smaker för ren njutning
Tradition, matglädje och hög kvalité – det kännetecknar Touch of Taste fonder. Med rena råvaror och fria från tillsatser ger de soppan, grytan eller såsen en naturlig arom och tydliga smaker.
Hållbarhet och kvalitet i en och samma produkt
Hållbarhet och kvalitet i en och samma produkt
Vi värdesätter naturen och vill bidra till en mer hållbar utveckling. Därför är våra buljonger ekologiska, bestående av rena råvaror och har hög råvaruhalt.
Säsongsanpassa dina fat
Säsongsanpassa dina fat
Med vilken öl? Det bestämmer du! Med Menigo som ölleverantör regleras varken volym eller sortiment. Dessutom löser vi installation, service och underhåll.
Skolfrukost, win-win för alla!
Skolfrukost, win-win för alla!
Det sägs att frukost är dagens viktigaste måltid, men hur ligger det till egentligen? Skollunch är något vi tar för givet men frukost är väl minst lika viktigt. Eller?
Roots - Höj smakerna med rotfrukter
Roots - Höj smakerna med rotfrukter
Hur kan vi bidra till bättre smak på maten med rotfrukter i de professionella köken? Vi hoppas kunna sätta fart på era tankar och erbjuda en lösning – i form av smaker.
Fentimans – ett botaniskt bryggeri
Fentimans – ett botaniskt bryggeri
Från Storbritannien – med stor kärlek och omtanke om de goda och naturliga smakerna – kommer Fentimans alla läskande drycker. Hantverksbryggda med distinkta smakprofiler och över hundra års erfarenhet finns det här en stor omsorg om smakerna.
Äkta njutning sedan 1817
Äkta njutning sedan 1817
Sedan 1817 har vår familj bakat knäckebröd i Häradsbygden. Vi bakar fortfarande efter samma hemliga familjerecept som Olof och Anna använde när de startade bageriet på 1920-talet.
Färdiga fonder som smakar som hemlagat
Färdiga fonder som smakar som hemlagat
Bongs tre färdiga fonder har samma egenskaper som en fond du gör själv i ditt kök. Fonderna är redo att användas direkt och inte behöver spädas.
Lite extra krydda för de äldre
Lite extra krydda för de äldre
På landets äldreboenden är man överens om att maten smakade bättre förr. Men det beror inte på att kockarna har blivit sämre eller att gamla människor är gnälliga. Det beror på att våra sinnen trubbas av. Och som tur är finns det en enkel lösning.
Kalvkött med kvalitet och omsorg
Kalvkött med kvalitet och omsorg
T. Boer & Zn är en köttproducent specialiserad på kalvkött. De har varit verksamma i över 100 år och levererar till foodservice, butikskedjor och industrier i över 50 länder.
Chef’s Blend – när kockarna får välja!
Chef’s Blend – när kockarna får välja!
Arvid Nordquist lanserar Chef´s Blend tillsammans med Svenska Kocklandslaget! Få tips på sätt att använda kaffe både i och utanför matlagningen.
Nya fastsittande korkar
Nya fastsittande korkar
Under 2022 introducerade vi nya fastsittande korkar på våra PET-flaskor. Den nya designen gör att korken förblir fäst till flaskan även efter öppning.
Låt mesosten ta varmrätt och dessert till nya höjder!
Låt mesosten ta varmrätt och dessert till nya höjder!
När osten gör jobbet! Här kommer enkla tips från oss på Wernerssons om hur du kan ge både varmrätt och dessert nya smakdimensioner med hjälp av mesost från GUDBRANDSDALEN®.
Whiskymakare från Arboga
Whiskymakare från Arboga
Svenska Agitator är whiskymakare från Arboga – revolutionerande metoder i destilleriet ger guld i glaset.
Sill – hållbart och hälsosamt!
Sill – hållbart och hälsosamt!
Sill, en extremt god och högkvalitativ råvara från havet, specialanpassad för stora kök, som fullkomligen exploderar av smak från västkusten när du sätter tänderna i den.
Så kokar du pastan på bästa sätt!
Så kokar du pastan på bästa sätt!
Att koka perfekt pasta i storkök är inte det enklaste, men det finns några knep som garanterar ett lyckat resultat gång efter gång. Läs Barillas tips!
En grön resa – från transport till tallrik
En grön resa – från transport till tallrik
Ta del av Arlas "6 måsten för ett grönare kök".
En grön resa – från transport till tallrik
En grön resa – från transport till tallrik
Ta del av Arlas "6 måsten för ett grönare kök".
Släpp lös din kreativitet!
Släpp lös din kreativitet!
Royal Bliss är mångsidiga premiummixers som innehåller en unik kombination av komplexa smaker med fler än 40 smak- och doftnyanser.
Skapa stora vinster med en appetizermeny
Skapa stora vinster med en appetizermeny
McCain tipsar om stora vinster med en appetizermeny som är det perfekta snackset. Gäster letar efter smakupplevelser som gör dem mätta och belåtna, servera appetizers nu!
SMAKIS främsta sida är vår baksida.
SMAKIS främsta sida är vår baksida.
Nu har skolterminen startat och mobbningen fortsätter att öka i Sverige. Det kommande läsåret kommer cirka 140 000 barn att utsättas. Det är tre barn i varje klass.
Svin(n)smart bullperfektion
Svin(n)smart bullperfektion
På hantverksbageriet Panem i Stockholm tar mästerkonditorn Gustaf Mabrouk bullbakandet till perfektion. Och då ingår både smör och att jobba hållbart.
Svensk grillost efter cypriotiskt familjerecept
Svensk grillost efter cypriotiskt familjerecept
Grillosten blir allt vanligare på svenska tallrikar, och med vanan ökar förväntningarna både på kvalitet och smakupplevelse.
Ta Fram Det Bästa i maten
Ta Fram Det Bästa i maten
Vintern är här och Julen närmar sig! Ta Fram Det Bästa i Maten tillsammans David Lundqvist & Arvid Nordquists smaksättare. Med några passande inspirationsrecept med TABASCO® Sauce och Colman’s samt Kikkoman vill vi välkomna vintern och Julen!
Tre enkla tips för ett hållbarare kök!
Tre enkla tips för ett hållbarare kök!
Unilever Food Solutions lägger stor kraft på att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja produkter som både gör ditt kök mer hållbart och som driver på en positiv förändring i branschen. Här är 3 bra saker du kan göra med lite hjälp från oss!
Smarta genvägar i bråda tider
Smarta genvägar i bråda tider
Användning av förkokt potatis är en genväg i köket som ger tid över till annat – utan att ge avkall på produktkvaliteten. Ta del av Avikos tillagningstips!
Från Buenos Aires kolgrillar till Bangkoks gatukök
Från Buenos Aires kolgrillar till Bangkoks gatukök
Santa Maria har smaksättarna som gör det enkelt, lönsamt och hållbart att laga autentiska rätter från världens kök.
Premiering av hållbar spannmålsodling
Premiering av hållbar spannmålsodling
Genom att prioritera svenska råvaror och premiera hållbar spannmålsodling verkar Pågen för ett livskraftigt svenskt jordbruk.
Snabbt, enkelt och gott för alla med Lecora
Snabbt, enkelt och gott för alla med Lecora
Sedan 1963 har Lecora producerat livsmedel som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjorda på svenska och närproducerade råvaror.
Krydda maten med kunskap och hög kvalitet
Krydda maten med kunskap och hög kvalitet
Branka Veljovic, kryddexpert på Paulig PRO, tipsar om hur du säkerställer högsta kvalitet på kryddorna, bästa smak på tallriken och eftersmak för planeten.
Helt Naturli’ - Be the change!
Helt Naturli’ - Be the change!
En gång i tiden trodde vi att jorden var platt, att bilar bara kunde gå på bensin och att kött och mjölk bara kunde komma från djur. Den tiden är förbi.
Så skapar du en lönsam meny
Så skapar du en lönsam meny
Steg för steg, så prissätter du menyn om du vill tjäna mer pengar. Ta del av Unilever Food Solutions bästa knep för en mer lönsam meny.
Sommarmat från Feldt´s
Sommarmat från Feldt´s
Ingen sommar utan fisk och skaldjur! En favorit hos många är fish & chips och Feldt´s bjuder på ett enkelt men ack så gott recept på remoulad till denna sommarrätt.
Lyckas med vegetariskt och hållbart på menyn
Lyckas med vegetariskt och hållbart på menyn
Gästernas sug efter vegetariskt och flexitariskt fortsätter att öka. I dag förväntar man sig också en lika god upplevelse av gröna, hållbara rätter som av andra alternativ.
Ta hamburgaren till nya smakhöjder med norsk ost!
Ta hamburgaren till nya smakhöjder med norsk ost!
En av våra mest älskade maträtter världen över och ett säkert kort på sommarmenyn. Variationerna är oändliga och nu utmanar vi Er att ta burgaren till nya höjder. Vågar du?
Få upp till 39% mer betalt med premiumeffekten!
Få upp till 39% mer betalt med premiumeffekten!
En färsk undersökning* visar att gäster i genomsnitt är villiga att betala hela 25 kr mer för en premiumburgare än en standardburgare. Ett enkelt sätt att uppgradera din burgarportion är att växla upp brödet.
Uppgradera din meny till växtbaserat!
Uppgradera din meny till växtbaserat!
Du vet säkert att fler och fler svenskar äter mindre kött och mer vegetariskt. Att ha alternativ för veganer och flexitarianer ger goda möjligheter för din restaurang, men är även bra för vår planet.
Så sparar du tid och tjänar pengar
Så sparar du tid och tjänar pengar
Många bäckar små gör en stor å. Menigo har tillsammans med Arla, Aviko och Unilever Food Solutions listat råvaror och rätter där det finns tid att spara och pengar att tjäna.
RePan- stekpannan du aldrig slänger
RePan- stekpannan du aldrig slänger
Nu lanserar vi Sysco Supplies RePan – en stekpanna i premiumsegmentet du aldrig slänger. Istället byter du enkelt ut den när den blivit sliten, mot en med ny beläggning.
Alltid prisvärt kött
Alltid prisvärt kött
Här hittar du vårt utvalda och prisvärda köttsortiment av putsat, skuret, strimlat, tärnat och malet.
Årets nya kulglass: Njutning & nostalgi
Årets nya kulglass: Njutning & nostalgi
Fyra nya kulglassmaker från SIA Glass och två tydliga trender. Årets nyheter bjuder på både vuxen smakinnovation och nostalgi.
Top Choice Poultry är ett bra val för en hälsosam måltid.
Top Choice Poultry är ett bra val för en hälsosam måltid.
Vi bryr oss om våra fåglar och vill att du ska känna dig trygg när du väljer Top Choice Poultry. Vi följer svensk standard för djurskydd och livsmedelssäkerhet.
Läcker påskmat anpassad för alla
Läcker påskmat anpassad för alla
Duka upp en dignande påskbuffé som är konsistensanpassad så kan alla njuta av god påskmat. Här hittar du både inspiration och enkla recept som gör påskfirandet godare för alla!
Fem sätt att höja snittnotan med smårätter
Fem sätt att höja snittnotan med smårätter
Med smårätter på menyn kan försäljningen öka med 30%. Det visar en undersökning från Santa Maria. Smårätter är också ett sätt att bli det självklara valet.
Mer grönt och hållbart på menyn!
Mer grönt och hållbart på menyn!
De allra flesta vet förmodligen att framtidens mat är grön. Grön mat är bra för både klimatet och hälsan, och många vill också äta mer grönt för att det är så väldigt gott.
Hållbarhet och havet
Hållbarhet och havet
Hållbara hav och sjöar är viktiga frågor för oss på Menigo. Vårt arbete handlar både om att öka andelen miljöcertifierad fisk och skaldjur – och att underlätta för våra kunder att göra hållbara val.
Servera kaffet som stöttar kvinnliga odlare
Servera kaffet som stöttar kvinnliga odlare
Arvid Nordquist kaffe Señoras görs av bönor från kaffeodlingar som drivs av kvinnor. Genom att långsiktigt stödja dessa odlingar bidrar Arvid Nordquist till bättre levnadsförhållanden för just kvinnor.
Naanta Pocket – all yummyness, no mess!
Naanta Pocket – all yummyness, no mess!
Trenden är tydlig! Allt fler letar hela tiden efter nya smakupplevelser och snabba on-the-go lösningar som är både goda och bekväma. Perfekt att Naanta Pocket är här!
En ny syrad mejeriprodukt till köket
En ny syrad mejeriprodukt till köket
Det är inte en grädde och inte en yoghurt. Det är schmand. En produkt för restaurang, café och konditori som passar lika bra i varma rätter som i kalla såser, röror, desserter och bakverk.
Dra dit pepparn växer
Dra dit pepparn växer
Att förhöja smakerna hos en maträtt med hjälp av kryddor är ett uråldrigt knep, men att kryddor även har andra goda egenskaper pratas det mindre om. Läs Richard Tellströms intressanta text om kryddor i Sverige.
Taco hej julmat, nu blir det tex mex!
Taco hej julmat, nu blir det tex mex!
Tid för tacos! Vi bad måltidsforskaren Richard Tellström att berätta mer om maten som snart firar 40 år i Sverige. Här hittar du även recept och tips.
Nyhet – McCains nya krispiga Mini Lökring
Nyhet – McCains nya krispiga Mini Lökring
Upptäck våra nya minilökringar, våra premium pommes frites och appetizers, testade för att ge gästen den bästa upplevelsen.
Ett hållbart och gott nytt år!
Ett hållbart och gott nytt år!
Årets festligaste kväll närmar sig! Stjärnkocken Sebastian Gibrand preppar för ett nyårsfirande med svensk hummer, långkok och en riktigt skön stämning.
Öppna upp aptiten med Aperitivo
Öppna upp aptiten med Aperitivo
För det är precis vad den italienska traditionen syftar till. En aptitretare med dryck som tar vid efter jobbet och timmarna innan middagen.
Gott sällskap och en bit ost
Gott sällskap och en bit ost
Ostbrickan är en makalös liten måltid. Så enkel och ändå med så oändliga möjligheter. Med några väl valda ostar och lite goda tilltugg kan man enkelt servera fantastiska smakkombinationer - i så många olika format.
Klassiska kanelbullar och lyxiga cheesecakes
Klassiska kanelbullar och lyxiga cheesecakes
Fika är inte bara kaffe och kaka, det är också ett tillfälle att ta en paus tillsammans med familj, vänner och kollegor i en stressig vardag.
Äntligen en premiummixer för mörk sprit!
Äntligen en premiummixer för mörk sprit!
Äntligen finns det en välkomponerad mixer som passar med mörka spritsorter.
Proteinrikt och KRAV-märkt från Kung Markatta
Proteinrikt och KRAV-märkt från Kung Markatta
Söker du ett proteinrikt alternativ till animaliska produkter? Testa Kung Markattas KRAV-märkta nyheter – lätta att använda med högt proteininnehåll.
Perfekt resultat med Sous vide
Perfekt resultat med Sous vide
Att långsamt tillaga en råvara med full kontroll för att få ett perfekt resultat varje gång, det är sous vide! Oavsett om du lagar själv eller köper färdig sous vide har du en tillagning som sköter sig själv medan du gör annat.
Brakes pasta
Brakes pasta
Nyheter! Mini farfalle och Mini penne rigate är mindre varianter av sina storasyskon och passar extra bra till barn. Den ekologiska lasagnetten har ett brett användningsområde.
SMAKIS - Hållbarhet från frukt till kund och lite till!
SMAKIS - Hållbarhet från frukt till kund och lite till!
Vårt hållbarhetsarbete på Smakis handlar inte bara om att vi har ekologiska och KRAV-märkta råvaror.
Mellanmål med Wasa
Mellanmål med Wasa
Välkomna barnen till matsalen med en inspirerande knäckestation. Wasa tipsar om hur du kan styla knäckestationen med enkla medel och bjuder på nya och lekfulla recept till mellanmålet.
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Variera klimatklokt med Lithells svenska kycklingchark
Hos Atria är ambitionen att producera god och nyttig mat på ett ansvarsfullt sätt för våra kunder och för vårt klimat.
“The bread is your canvas”
“The bread is your canvas”
Street food trenden är fortfarande på stark frammarsch och älskas av de flesta! Glöm inte brödet i dina signaturrätter.
Leverera krispiga pommes frites med McCains friteringsskola
Leverera krispiga pommes frites med McCains friteringsskola
Pommes frites är helt avgörande för en lyckad måltid och ändå är det den mest förbisedda produkten på tallriken. McCain lär dig allt från förvaring och tillagning till servering av varma, krispiga pommes frites. Allt för en lyckad utkörning.
Succé för Super Crunch Fresh på Garage Bar
Succé för Super Crunch Fresh på Garage Bar
På episka Garage Bar kompromissas det inte. Här har köket gått över till Avikos färska Super Crunch pommes. Med krispighet i 30 minuter var det ett lätt val.
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Mänskliga rätter från världens alla hörn
Under 2020-talet förväntas 25 % av de som bor i Sverige ha utländsk bakgrund och förväntningarna på vad som erbjuds inom restaurang och storkök kommer bara att öka.
Aldrig har det varit enklare med pizza på menyn!
Aldrig har det varit enklare med pizza på menyn!
Tage Lindblom har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och vårt fokus är att tänka på dig som arbetar professionellt med mat. Välj pizzabotten, toppa med valfria ingredienser och erbjud gästerna ett självklart menyalternativ - en rykande färsk pizza!
Palemona – sommarens fräschaste drink!
Palemona – sommarens fräschaste drink!
Paloma är en mexikansk klassiker som i den prisbelönta bartendern Christian Grevius händer nu har fått en fräsch citrustwist. Perfekt för varma sommardagar.
Somriga pasta-recept för take-away
Somriga pasta-recept för take-away
Äntligen är det sommar! Bjud på goda och fräscha pastarätter som kan avnjutas i solen. Barilla tipsar med somriga recept om hur du förbereder din pasta på bästa sätt för take away.
Så håller du liv i fjolårets skörd
Så håller du liv i fjolårets skörd
Fjolårets skörd går mot slutet av sin livscykel. Ulf Rapp, tf. Kategorichef frukt och grönt på Menigo, ger oss sina bästa tips på hur du maximerar hållbarheten på processade rotfrukter.
Våren & sommarens kalla kaffedrinkar
Våren & sommarens kalla kaffedrinkar
Våren är äntligen här och sommaren står runt hörnet. Den varma koppen byts ut mot den kalla och i år är inget undantag. Kalla kaffedrinkar fortsätter vara en stor trend och vi har tagit fram 4 olika läskande recept du enkelt tillblandar.
Gröna nyheter från Bong Touch of Taste
Gröna nyheter från Bong Touch of Taste
Bong Touch of Taste tre nya smakrika fonder är helt veganska och passar perfekt som smaksättare i både såser, grytor, marinader och soppor.
Nytt och nyttigt från Lantmännen – svenska linser!
Nytt och nyttigt från Lantmännen – svenska linser!
Linsen är fantastisk. Nyttig, god, fiberrik, mättande, proteinrik, allergenfri och oerhört variationsrik. En klimatsmart råvara blev just ännu klimatsmartare!
Pasta på take-away menyn
Pasta på take-away menyn
Vill du erbjuda en riktigt bra pastarätt som håller måttet för såväl hemleverans som avhämtning? Barilla delar här med sig av tips och recept på hur du förbereder din pasta på bästa sätt för take away.
Hemligheten bakom det goda köttet
Hemligheten bakom det goda köttet
Långa, kalla vintrar och ljusa somrar. Näringsrik jord, friskt grundvatten och världens renaste luft. I Finland finns fantastiska förutsättningar för lantbruk och djuruppfödning.
Coca-Cola tar krafttag för klimatet
Coca-Cola tar krafttag för klimatet
Med storlek kommer såväl ansvar som möjlighet att göra skillnad. Målet för hela koncernen är att nå netto noll utsläpp av växthusgaser till 2040.
En bransch i förändring!
En bransch i förändring!
5 nyckeltrender med fokus på nya mattjänster och mer grönt på tallriken.
Klart svensk pizza ska ha svensk chark
Klart svensk pizza ska ha svensk chark
Scans lufttorkade sortiment är gjort på 100 % svensk rapsgris från nio utvalda svenska gårdar. I januari öppnade Svenska Pizzaköket i Midsommarkransen, med napolitanska pizzor med en svensk twist och Scans hela charkuterier bland toppingarna.
Reducera ditt CO2-avtryck och din klimatpåverkan
Reducera ditt CO2-avtryck och din klimatpåverkan
I mer än ett decennium har vi om och om igen förbättrat våra erbjudande av hållbara förpackningar, med målet att sänka vårt koldioxidavtryck.
Street Food på Menyn
Street Food på Menyn
Att äta ute är mer inne än någonsin. Du har väl inte missat vårt utvalda sortiment som passar utmärkt för street food. Fräsch kyckling, krispiga fries och viktiga tillbehör.
Wasa – ett 100% klimatkompenserat varumärke
Wasa – ett 100% klimatkompenserat varumärke
Läs om Wasas arbete för att minska sitt klimatavtryck och vad det innebär att vara ett 100 % klimatkompenserat varumärke.
Laga från grunden, smaksätt, forma & servera!
Laga från grunden, smaksätt, forma & servera!
Om ni ännu inte provat Anamma Formbar Vegofärs Ärta, skulle vi verkligen rekommendera er att göra det, varken ni eller era matgäster kommer att ångra sig.
Svensk och modern husmanskost
Svensk och modern husmanskost
Sedan 1963 har Lecora producerat livsmedel som inte bara smakar gott, utan även går snabbt och enkelt att tillaga. Ofta gjorda på närproducerade råvaror.
Så får du god mackonomi!
Så får du god mackonomi!
En färsk undersökning från Bonjour och Lantmännen Unibake visar att gästerna är beredda att betala hela 26% mer för en premiumsmörgås till frukost.
Svenskt kött med hög svansföring
Svenskt kött med hög svansföring
”Från hage till mage” är familjeföretaget Gudruns ledstjärna. Det innebär att man äger och tar ansvar för alla led i produktionskedjan – från hur djuren mår på gården till hur köttet paketeras och transporteras.
Förbrukning
Förbrukning
Dina mest väsentliga förbrukningsartiklar - Alltid i lager för snabb leverans. För att tydliggöra att vi har det du behöver, har vi plockat ut våra favoriter och gett dem ett extra bra pris. Dessa artiklar ligger alltid på ett lager nära dej.
Optimera pastan för take away
Optimera pastan för take away
Pasta med sina många och varierande former är både uppskattat och ett smart sätt att få goda och lönsamma måltider på menyn. Ta del av tips på hur du kan tillaga Barillas pasta på bästa sätt för take away och erbjuda dina kunder en högkvalitativ pastarätt
En visp ska smaka gott och vara pålitlig
En visp ska smaka gott och vara pålitlig
RAMA Visp 31% Låglaktos - Ett gräddalternativ med bra smak och fyllig konsistens. Kan användas i både varma och kalla rätter och har god syrastabilitet. Låglaktos.
Omtanke från Skåne
Omtanke från Skåne
Hjordnära är Skånemejeriers ekologiska sortiment med goda och naturliga produkter. Omtanken om djuren, naturen och dig ligger oss varmt om hjärtat.
Veganisera dina favoriträtter med Flora Plant Visp 31%
Veganisera dina favoriträtter med Flora Plant Visp 31%
Oavsett om dina gäster äter allt, är vego, laktosintoleranta eller vill äta mer grönt, kommer de inte sakna vare sig utbud eller smak med Flora Plant Visp 31%. En vegansk grädde utan allergener!
Merhav och Lysekils sätter en ny standard för märkning av sjömat
Merhav och Lysekils sätter en ny standard för märkning av sjömat
Marenor har tagit fram nya märkningar till sina varumärken Merhav och Lysekils som ska hjälpa dig göra bättre val när du ska köpa fisk. De två märkningarna är Svenskproducerat och Nordiska hav – utan omvägar.
Öka lönsamheten med färdigskurna rotfrukter
Öka lönsamheten med färdigskurna rotfrukter
Hur äter man sig ur en kris? Rotsaker odlas på friland och är i säsong större delen av året. Färdiga rotfruktsmixar är ett hållbart och ekonomiskt val.
Gott sällskap och en bit ost
Gott sällskap och en bit ost
Med några väl valda ostar till hands är det lätt att serverera goda smaker. Minimalt med förberedelse ger maximal smakupplevelse - oavsett om det handlar om att bjuda på en liten enkel ostbricka eller att sätta smak på en sås eller en läcker festmåltid.
När bonden och grisarna går sin egen väg
När bonden och grisarna går sin egen väg
Anders Gunnarsson på Halla Gård har minskat verksamhetens – och sina grisars – klimatpåverkan, och säkerställer på samma gång en exceptionellt god djuromsorg. Resultatet är vårt mest klimatsmarta griskött – Hållbarhetsgrisen.
Rydbergs utökar sitt såssortiment!
Rydbergs utökar sitt såssortiment!
Rydbergs är ett av Sveriges ledande varumärken inom såser och sallader. Nu utökas bearnaisesortimentet med en het nyhet.
Vannamei - miljömärkta jätteräkor från Feldt’s
Vannamei - miljömärkta jätteräkor från Feldt’s
Upptäck Feldt’s vannameiräkor - jätteräkorna som är både goda, lätta att jobba med och ASC-märkta. Ett perfekt val för dagens medvetna gäster som ställer höga krav på spårbarhet och låg miljöpåverkan.
Findus Ebba - en extra söt och smakrik ärta
Findus Ebba - en extra söt och smakrik ärta
Ärtan – en klassiskt populär grönsak. Full av protein, vitamin-C och fiber gör den perfekt att bygga framtidens mat på. Visste du att Findus har en alldeles egen ärtsort? Läs mer här.
Rama Professional gör maten krämigt god
Rama Professional gör maten krämigt god
Oavsett om dina gäster äter allt, är vego, laktosintoleranta eller vill äta mer grönt, har vi produkten som funkar i både kall och varm matlagning och de kommer inte sakna vare sig utbud eller smak.
Förgyll måltiden med Wasa
Förgyll måltiden med Wasa
Wasas breda sortiment av smakrika spröda knäckebröd går att kombinera i oändlighet med olika läckra toppings för att förgylla dagens olika måltidstillfällen.
Maxa smaken med klassiska favoriter
Maxa smaken med klassiska favoriter
Julmaten handlar om traditioner. De klassiska favoriterna måste finnas med.
Skånemejerier Gille – Den perfekta mackosten
Skånemejerier Gille – Den perfekta mackosten
Inte undra på att Gille är en av Skånemejeriers storsäljare till caféer, storkök och offentliga enheter. Skånemejerier Ekologisk Gille är en grynpipig hårdost med en mild, svagt syrlig smak som är lätt att gilla.
Svenska brytbröd från Findus - gott och praktiskt
Svenska brytbröd från Findus - gott och praktiskt
Findus brytbröd har ett praktiskt brytmönster som gör det väldigt enkelt att snabbt servera till många. Det är mjuka saftiga bröd som passar perfekt till soppa, gryta likväl som till mellanmål eller mättande fika.
Flora gör maten krämigt god för alla
Flora gör maten krämigt god för alla
Flora Plant Visp 31% är vegansk, glutenfri och laktosfri och passar perfekt i både varm och kall matlagning. Används som vanlig mejerigrädde i krämiga såser, gratänger, pastarätter och bakverk!
Skapad i Lynchburg, drucken världen över
Skapad i Lynchburg, drucken världen över
I Lynchburg, Moore County, Tennessee skapas en av världens mest klassiska whiskeys. Men dricka den, det får du göra någon annanstans.
Premiumte som gör skillnad
Premiumte som gör skillnad
Life by Follis är ett omsorgsfullt producerat premiumte med spännande smaker, noggrant utvalda råvaror och låg miljöpåverkan. Vi är stolta över att gå direkt till källan då det ger oss kontroll över hela tillverkningen från teplanta till din kopp te.
GRUNCH! Allt du behöver för grönare luncher
GRUNCH! Allt du behöver för grönare luncher
I takt med att fler äter grönt ökar kraven på att det vegetariska ska vara minst lika gott som den traditionella maten. Det finns idag en hel del som fortfarande tycker det är utmanande att laga grönt till många – det vill vi hjälpa till med!
Gott och hållbart från Quorn
Gott och hållbart från Quorn
Ett gram unikt svampprotein, så kallat mykoprotein, omvandlas genom jäsning till 1 500 ton, redo att användas för matproduktion. Själva jäsningsprocessen är densamma som för öl och yoghurt. Resultatet: Quorn! Men hur tog historien om företaget sin början.
Snart 100 år med hjärta för det växtbaserade köket
Snart 100 år med hjärta för det växtbaserade köket
Tage Lindblom har ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för växtbaserad matlagning. Vårt fokus är att tänka på dig som arbetar inom Foodservice. Det kan vara att lansera efterfrågade råvaror, men även att lösa ett problem genom produktutveckling.
En mozzarella för varje tillfälle
En mozzarella för varje tillfälle
Pizza, pasta, plockmat? I Galbani Professionals sortiment hittar du mozzarella för alla tillfällen.
Pastakockarnas självklara val
Pastakockarnas självklara val
Selezione Oro Chef är en pasta speciellt utvecklad för restauranger och storkök och har tagits fram i nära samarbete med Italiens bästa pastakockar. En perfekt al dente-pasta för dig som ställer höga krav.
Bröd är sunt både för kroppen och klimatet
Bröd är sunt både för kroppen och klimatet
Bröd har i alla tider förenat människor och är än idag ett mycket uppskattat livsmedel av många skäl. Här berättar Lantmännen Unibake mer om vårt dagliga bröd.
Bjud gästerna på valfrihet
Bjud gästerna på valfrihet
Arla® Pro Grilling Cheese är ett alternativ till kött, vegorätter och andra matlagningsostar. En mångsidig grillost som du kan fritera, steka, grilla, baka i ugn eller koka. Här finns cheesetariska recept och tips på hur Grilling Cheese förenklar i köket.
Med smak från Italiens trädgårdar
Med smak från Italiens trädgårdar
Medelhavsköket är ett av världens mest smakrika. Att det sedan är ett matmönster som är bra för välmåendet gör inte saken sämre. Men vad är hemligheten? En som vet är Fernando Di Luca, grundare av familjeföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta.
Klimatsmart majonnäs från HELLMANN´S!
Klimatsmart majonnäs från HELLMANN´S!
HELLMAN´s majonnäs är världens mest populära majo på grund av sin hemmagjorda smak men den har fler fördelar än så: HELLMANN´S Vegan majonnäs är både klimatsmart och vegan!
Svensk kycklingkebab – klimatsmart favorit
Svensk kycklingkebab – klimatsmart favorit
Allt fler efterfrågar klimatsmart mat av svenska råvaror. Kyckling har en låg inverkan på miljön och väljer du Kronfågel är det alltid svensk kyckling.
Hälsa på maten – en klok kokbok
Hälsa på maten – en klok kokbok
Gör barnen mer nyfikna på (hälsosam) mat genom att fokusera på glädje och låta dem exprimentera med sina sinnen. Hälsa på maten – vårt lekfulla och pedagogiska ”allt-i-ett” material för hela skolan och inte minst för föräldrarna.
En nyhet som mättar gott
En nyhet som mättar gott
I Pågens sortiment finns bröd för alla smaker, från ljusa limpor till nyckelhålsmärkta fullkornsbröd. Nu kommer Pågen Grötbröd – en mättande nyhet som är en modern och saftig tolkning av ett klassiskt bröd.
Korv med morot som ger rekordlågt klimatavtryck.
Korv med morot som ger rekordlågt klimatavtryck.
Mat engagerar och varje dag gör vi flera val kring vad vi ska servera och äta. I korven Klimat är en tredjedel av köttet ersatt av morot, något som gör den god och därmed enkel att välja.
Kan man göra Crème brûlée på glass?
Kan man göra Crème brûlée på glass?
Det kan man faktiskt. Influencern Hana Chatila har tagit fram ett recept på Crème brûlée gjord med Triumf Glass nyhet Vit choklad hallon. Enkelt att förbereda och bara att plocka fram och bränna av sockret innan servering.
Rishusk - tallrikar, muggar och skålar för hållbarhet
Rishusk - tallrikar, muggar och skålar för hållbarhet
Menigo erbjuder ett klimatsmart och hållbart alternativ, tallrikar, skålar och muggar helt och hållet tillverkad av miljövänliga komponenter – rishusk.
Aperol Spritz – orginalet sedan 1919
Aperol Spritz – orginalet sedan 1919
Aperol Spritz är en självklar drink i varje bar och på varje uteservering. Lika populär är den hemma på balkongen, i trädgården eller i köket när gästerna samlas. Och den är enkel att blanda.
Bättre bar och godare drinkar
Bättre bar och godare drinkar
Barkonsult är den ledande importören och utvecklaren av professionell barutrustning i Skandinavien. De blev nyligen utsedda till ”Årets branchförbättrare” av prestigefyllda Bartenders Choice Awards 2019.
Bättre fisk på menyn i Stockholmsregionen
Bättre fisk på menyn i Stockholmsregionen
De senaste åren har Stockholm fått bättre fisk tack vare en rad lokala fiskare som startade en egen fiskauktion, Stockholms Fiskauktion.
Allergierna som du som krögare måste ha koll på
Allergierna som du som krögare måste ha koll på
Födoämnesallergi, även kallat för matallergi, är ovanligt i vårt samhälle. Endast runt 1 % av den vuxna befolkningen lider av födoämnesallergi och runt 3 % av små barn. Normalt växer de flesta barn ur sin allergi.
Svintrendigt
Svintrendigt
Allt ifrån sköna kvarterskrogar till prisbelönta restauranger sätter allt oftare upp svensk gris på menyn. Grisen har verkligen sin givna plats i det svenska köket och nu ser vi även att kockarna väljer att arbeta med fler styckdetaljer.
Gör din krog till en snackis
Gör din krog till en snackis
Bra läge, läckra lokaler, god mat och proffsig personal. Räcker det för att gästerna ska hitta en? Kanske, men i de flesta fall måste restauranger göra precis som alla andra företag. Marknadsföra sitt erbjudande och sticka ut bland konkurrenterna.
Tips på hur du serverar fisk som varit fryst
Tips på hur du serverar fisk som varit fryst
Det finns många fördelar med att jobba med fryst fisk och lär vi oss mer om fördelar och nackdelar med olika metoder borde till och med den mest inbitne färskfisk-förespråkaren våga testa en fryst fisk.
Tema på Temaki
Tema på Temaki
Den japanska rätten, där vanligen ris och andra tillbehör rullas till en konform i sjögräsblad, kan varieras i oändlighet! Här är fyra väldigt olika varianter.
Ekonomitips till dig som jobbar i kök
Ekonomitips till dig som jobbar i kök
Hållbarhet, ekologi, matsvinn, minska andel animalier och kockbrist. Det är begrepp som florerar i många olika sammanhang och forum.
4 sätt att öka vinsten på din restaurang
4 sätt att öka vinsten på din restaurang
Sunda investeringar, förmånliga avtal och smarta rutiner. Det finns mycket du kan göra för att höja siffran på sista raden utan att höja priset på menyn. Vi har listat 4 fokusområden för dig som vill sänka dina utgifter och höja dina inkomster.
Hantera och förvara örter på bästa sätt
Hantera och förvara örter på bästa sätt
Örter säljs både i kruka och i ask. Men det är absolut vanligast och smidigast för restaurangkök att använda örter i ask eller lösvikt.
8 steg till fler ekologiska råvaror på menyn
8 steg till fler ekologiska råvaror på menyn
Gastronomiska variabler är vårt verktyg för att förenkla för dig att införa ekologiska råvaror på menyn.
Matvetet, det klimatsmarta alternativet
Matvetet, det klimatsmarta alternativet
Matvete är en produkt som liknar bulgur, men som är producerat av svenska vetesorter vilket gör den mer klimatsmart med tanke på minskade transporter. Jämfört med ris är matvetet smartare även beträffande vattenåtgång.
Vad betyder egentligen siffrorna på ägget?
Vad betyder egentligen siffrorna på ägget?
Ägg som livsmedel är lika gammalt som mänskligheten. Och än idag äter vi alla möjliga typer av ägg. Vaktelägg, kalkonägg, ankägg och gåsägg är några av de lite ovanligare sorterna som allt oftare tar plats på våra matbord.
Smarta knep för nöjdare gäster
Smarta knep för nöjdare gäster
Vad avgör om en gäst är nöjd eller inte? Vid vissa tillfällen handlar det om nivån på mat och service och vid andra besök är pris och tid viktigare. Men det finns några smarta knep alla typer av restauranger drar nytta av.
Drycken gästerna inte vill vara utan
Drycken gästerna inte vill vara utan
Brasilien är det land som producerar mest kaffe. I Sverige räknas kaffet av många som en riktig nationaldryck, trots att kaffebusken inte trivs i vårt klimat.
Hur kokar du perfekt pasta till många gäster?
Hur kokar du perfekt pasta till många gäster?
Pastan tycker inte om storkök och den ogillar lång varmhållning. Om du inte gör det på rätt sätt så klart.
Ta tillvara på brödet och minska svinnet
Ta tillvara på brödet och minska svinnet
Att göra ströbröd är bra men behovet är ofta inte lika stort som tillgång till överblivet bröd. Vad kan man då göra med det bröd som blir över?
Gör dina gäster mätta med olika proteiner
Gör dina gäster mätta med olika proteiner
Hur mycket är egentligen 5 gram protein eller en tiondel av Livsmedelsverkets rekommenderade dagliga intag?
Din guide i märkningsdjungeln
Din guide i märkningsdjungeln
Krav, Fairtrade och Ekologiskt. vad är det egentligen för skillnad?
Vilka handskar är rätt i köket?
Vilka handskar är rätt i köket?
Engångshandskar är praktiskt och hygieniskt i kök. Men hur vet man vilka handskar som passar till rätt användningsområde? Vi frågade en av våra leverantörer som är expert på området för att få klarhet i materialen vinyl, nitril, TEP och latex.
Hållbarhetsexpertens tips
Hållbarhetsexpertens tips
Vi har pratat med Jens Berggren, Hållbarhetsexpert på LRF om klimatsmart mat och krögares möjligheter att bidra till en mer hållbar värld.
En smakrik historia på mackan
En smakrik historia på mackan
Från Billinge i Västergötland till familjefavoriten Gouda – Arla erbjuder kvalitets ostar som faller alla i smaken. Tillverkningen sker på svenska lokala mejerier, på svensk mjölk. Den röda kon samt svenska mjölkkannan garanterar just detta.
Nyhet! – Avokado Softripe
Nyhet! – Avokado Softripe
Avokado med jämn kvalité och fördubblad livslängd. Ett nytt mogningskoncept som garanterar jämn kvalité, oöverträffad smak och mer än dubbelt så lång hållbarhet.
Ost & mejeriprodukter med kompromisslös kvalitet
Ost & mejeriprodukter med kompromisslös kvalitet
I över två decennier har B&P Handelskompagni tillsammans med Thise Mejeri verkat för att utveckla och sälja ekologiska kvalitetsostar på den svenska marknaden.
Lillet Blanc – en premium-aperitif från södra Bordeaux
Lillet Blanc – en premium-aperitif från södra Bordeaux
I den lilla byn Podensac utanför Bordeaux hittar du La Maison Lillet. Där har vi sedan 1872 tillverkat vår aperitif Lillet.
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meat – kött utan kompromisser
Redefine Meats nyhet, New-Meat*, väckte stor uppmärksamhet såväl på trendiga burgarställen som på Michelinkrogar, när det lanserades. Nu finns det i Sverige!