Bredda dryckeserbjudandet & öka lönsamheten med hantverksgrappa

Fontana presenterar stolt ett brett urval av grappa, noga utvalt för restauranger som värdesätter smak, kvalitet och hantverk.
Hantverk och ursprung
Grappa är mer än bara en avec, det är en tradition, en smakupplevelse och ett sätt att skapa ett minnesvärt avslut på måltiden. Och det finns många varianter beroende på vilka druvor den tillverkats av och hur länge den lagrats. Det är stor skillnad på småskalig hantverksgrappa jämfört med industriellt producerad grappa när det gäller kvalitet och smak.
Marolo, som grundades 1977 av Paolo Marolo, har blivit en ikon bland grappaälskare – känt för sin elegans, komplexitet och respekt för terroir. Inte att undra på, destilleriet ligger mellan de legendariska vinregionerna Barolo och Barbaresco i hjärtat av Piemonte. Vi här på Fontana är också väldigt förtjusta i grannen Romano Levis rustika grappa som är destillerad över öppen eld och som håller till i byn Neive, ett stenkast från Barbaresco.
Lätt att servera, svår att glömma
Varje grappa i Fontanas sortiment destilleras från utvalda druvrester från italienska vinproducenter. Resultatet är en mjuk, balanserad sprit med tydlig druvkaraktär som passar både som digestif, till espresson eller i cocktails.
Med sommelieren och grappaexperten Mattias Eriksson vid rodret erbjuder vi ett exklusivt urval, från silkeslena och fruktiga till robusta och kraftfulla grappor.
– De flesta som provar vårt fina grappasortiment får en aha-upplevelse och vill veta mer, berättar Mattias.
FRÅN AROMATISK TILL TORR – HITTA RÄTT GRAPPA
Klassisk vit/torr grappa
Framställs på enstaka druvsorter, men även blandningar av flera druvsorter.
Exempel:
707151: Marolo Grappa di Barbera
721302: Marolo Grappa di Barbaresco
710385: Romano Levi Grappa Bianca
Aromatisk grappa
Görs på aromatiska druvor som t ex Moscato eller Sauvignon Blanc.
Exempel:
707147: Marolo Grappa di Moscato
Aromatisk, lagrad grappa
Görs på aromatiska druvor och fatlagring.
Exempel:
715231: Marolo Grappa di Moscato Apres 5
Lagrad grappa
Fatlagring i 12–18 månader (invecchia) eller 18 månader (riserva). Intensiv och fullt utvecklad smak.
Exempel:
710387: Romano Levi Paglierina Riserva

Upptäck produkterna här
Gäller dig med alkoholtillstånd
Fontana Wine & Drinks




