Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing [Kronfågel]

Receptkategori: Fågelrätter
Färdigstekt kycklingkebab i bröd, serveras med en svalkande myntayoghurt och en stark harissadressing som du väljer efter smak.

(0 röster)
Kebab i pitabröd med myntayoghurt och harissadressing [Kronfågel]

Gör så här

Kebab i pitabröd: Skala och skär gurkan i bitar, skär tomaterna i 8 delar, skala och skiva ner rödlöken. Pressa citron över och vänd i olivolja, salta och peppra. Grilla eller värm pitabröden och stek kycklingkebaben precis innan servering. Fyll bröden med sallad och kyckling. Toppa gärna med dressingarna nedan. 


Myntayoghurt: Skär upp färsk mynta. Blanda matlagningsyoghurt, fransk senap och den skurna myntan. Smaka av med salt och peppar. 


Harissadressing: Finhacka vitlöken och löken. Fräs i en kastrull. Tillsätt tomater, spiskummin och låt det koka ihop. Smaka av med harissa, salt och socker. Ta mer eller mindre harissa beroende på hur starkt du vill ha det. Om du vill göra måltiden ännu matigare kan du servera med feferoni och ris eller pommes.

Energifördelning

41.3%14.4%44.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi261.36 kJ
Energi61.77 kcal
Fett1.83 g
varav
- mättat fett0.57 g
- enkelomättat fett0.01 g
- fleromättat fett0.04 g
Kolhydrat5.64 g
varav
- sockerarter2.32 g
- stärkelse0 g
Protein5.26 g
Salt0.5 g
Kalcium11.24 mg
Fiber0.76 g
Vitamin D0.09 µg