Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbara leverantörer

Allt börjar med en hållbar leverantörskedja - i varje led.

Som ett stort bolag i livsmedelsbranschen är det vårt ansvar att sälja hållbara produkter. Därför är det viktigt att vi arbetar med leverantörer som delar vår syn på produktsäkerhet, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor, djurvälfärd och miljö. En hållbar leveranskedja är en förutsättning för att minska vår negativa påverkan på klimat, miljö och människors hälsa.

Delar vi är extra stolta över inom området

  • Samtliga nya leverantörer bjuds nu in att rapportera sin hållbarhetsdata i vår hållbarhetsplattform Worldfavor. Totalt är cirka 200 leverantörer uppladga i plattformen.
  • Vi har genomfört en GAP-analys för våra dotterbolag kring vad som krävs för att de ska kunna bli certifierade enligt Global Food Safety Initiative.
  • Under året har vi genomfört drygt 30 revisioner avseende livsmedelssäkerhet, såväl i Sverige som runt om i Europa.
  • Vi har utvecklat en process för att möjliggöra för lokala leverantörer att sälja lokala råvaror och produkter.
  • Inom ramen för vårt medlemskap i ETI Sverige har vi åtagit oss att arbeta för minskad fattigdom i våra leverantörsled.

Våra hållbara partners 

Varje månad lyfter vi en leverantör som satsar på sitt hållbarhetsarbete. Det ska fungera som en inspirationskälla för din verksamhet, för det är inte alltid lätt att göra rätt, även om man vill. Läs mer här.

Läs mer mer om vårt hållbarhetsarbete

Klicka här för mer information

Övergripande mål

Vi har två övergripande mål för vårt arbete med en hållbar leverantörskedja: 2025 ska vi ha verifierat att alla våra leverantörer efterlever Menigos uppförandekod. 2030 ska samtliga leverantörer vara godkända enligt Menigos hållbarhetskriterier.