Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Citron Primofiori/vernas Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741764
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x15 kg, 1xca 1kg
    • Lev.artnr: PAR1323
Beskrivning

Citroner har många användningsområden - tillsätta syra i matlagningen eller helt enkelt för smakens skull.

Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Citron
Citron är ett träd i familjen vinruteväxter. Citronen är inte en naturlig art utan en hybrid mellan andra arter i släktet citrus. Indien och Mexico är de största producenterna av citron i världen. I södra och sydöstra Asien var citronen känd för sina antiseptiska egenskaper redan för 2000 år sedan och användes som ett motgift för diverse gifter.
Produktinformation
Länder

Spanien, Sydamerika

Varugrupp

Citrus

Temperatur

+11-15 grader C

Hanteringsråd

Rulla den mellan handen och en bänk för att få ut så mycket saft som möjligt innan pressning.

Engelska

Lemon

Användningssområde

Juicen som smaksättare till alla slags rätter både varma och kalla. Rivet skal av citron går utmärkt att använda om man inte vill eller kan använda juicen.

Allergener

Det finns ingen uppgift om allergener i denna frukt. En del kan få svaga reaktioner på citron.

Nördinfo

""Citronen är en underlig frukt, inuti sur, men cortex besk och adstingerande, hetsig och stimulerande. Båtsmännerne äro ej rädda för skörbjugg, när de ha citron. Men man skall akta sig för den, som kommer från Indien.” Carl von Linne omkring 1750.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Jobba med din Pop-Up-Shop i restaurangen!
Har du ett stort råvarulager i dessa tider? Vi på Menigo har tagit fram tips och mallar för att du som krögare på ett enkelt sätt skall kunna förpacka och sälja varor till dina gäster.