Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vem styr framtidens måltid?

Tillsammans kan vi möta klimatutmaningarna för en mer hållbar matproduktion.

När klimatet hotas blir kraven högre på oss som lagar, producerar och levererar restaurangmaten. Extremväder med bränder, torka och delar av världen under vatten äventyrar hela världens mat, och effekterna av klimatförändringarna sker fortare än väntat. 

Hur vi agerar idag påverkar hur framtidens måltid ser ut. Som en av Sveriges största leverantörer av mat och dryck har vi både ansvar och möjlighet att driva på för en hållbar utveckling.Tack vare att vi är en del av Sysco, världens största matdistributör, kan vårt hållbarhetsarbete göra ännu större skillnad. Inte bara i Sverige.

Hur mycket vill du minska ditt klimatavtryck?

Tillsammans med dig som kund kan vi möta klimatutmaningarna och påverka hur måltidens framtid kommer att se ut. Det kräver att vi alla gör kloka val. En bra grund är att ta reda på hur stor klimatpåverkan varje livsmedel  har. Så att du som krögare kan jämföra och göra mer hållbara och medvetna inköpsval.

Jämför direkt i e-handeln

I vår e-handel kan du se och jämföra klimatavtrycket mellan alla livsmedel i sortimentet. Bredvid varje produkt får du upp en siffra med koldioxidekvivalenten (CO2e/kg), det vill säga den motsvarande mängt koldiodixutsläpp som varje kilo av din vara påverkar klimatet med. Dessa siffror redovisas för all mat och dryck i vårt sortiment, så att du enkelt kan jämföra. Kanske vill du byta någon av dina varor mot en motsvarande med lägre utsläppsmängd? I din varukorg ser du också den totala utsläppsmängden för dina inköp.

I e-handeln kan du söka och jämför utsläpp på all mat och dryck. Precis som du kan sortera efter jämförelsepris och varumärke, kan du också filtrera efter utsläppsmängd. Du kan alltså söka efter en produkt eller produktgrupp (till exempel köttbullar) och sortera resultaten efter klimatavtryck.

Fråga oss gärna om du undrar över produkter. Vi har kontinuerlig dialog med våra leverantörer och producenter, och arbetar aktivt för att hjälpa dem att producera med ännu lägre klimatavtryck. Tillsammans är det vi – distributörer, producenter och du som krögare – som påverkar historien om måltiden. Länge leve måltiden – även i framtiden.

Läs mer om hur vi beräknar klimatavtrycken genom Carbon Cloud här.