Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sallat roman SE

Färskvaror
    • Artikelnummer: 302237
    • Märke: Menigo Färskvaruhallen
    • Leverantör: Menigo
    • Förpackning: 1x1 st
    • Nettovikt: 0,25 kg
    • Lev.artnr: 302237

Läs produktblad

Beskrivning

Romansallat har löst knutna, långa blad med en kraftig mittnerv.

En krispig sallat som är uppskattad tack vare sin textur tillsammans med den milda och nötiga smaken.
Ingredienser

Romansallad

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Sallat Roman
Cossallat är det ursprungliga namnet, och används i stort sätt över hela världen. Namnet kommer från den grekiska ön Kos, där den här sallatstypen odlades redan under antiken. Det är den mest odlade sallatsvarianten, globalt sett. Och dessutom den godaste, enligt många. Cossallat är lättodlad, frisk och förnöjsam och ger ett högbyggt huvud. De upprättväxande bladen är avlånga med en kraftig och spröd mittnerv.
Produktinformation
Länder

Spanien, Sverige

Varugrupp

Sallad

Temperatur

+1-8 grader C

Lagring

I Kyl. Låt den alltid vara kvar i sin plast tills den ska användas, den torkar fort annars.

Hanteringsråd

Alltid bra att spola denna produkt i vatten innan man använder den, tänk på att plocka bort rotstocken, inte särskilt trevligt att få med i en i övrigt fräsch sallad.

Användningssområde

Det mest klassiska är en härlig caesarsallad. Funkar också utmärkt att använda bladen som en "salladstaco".

Nördinfo

100g romansallad innehåller 94,6g vatten och endast 17 kcal. Den är rik på antioxidanter.

Andra tittade på

Rekommenderade produkter

Andra köpte också

Senaste nytt
Triumf glass skopglass
Triumf glass skopglass
"Den här utmaningen är knivskarp"
"Den här utmaningen är knivskarp"
Ludwig Tjörnemo är Årets Kock 2020. Trots tidsnöd, sprucket svampskum och pressen av att dela kök med sin största konkurrent lyckades Ludwig ta hem segern i Sveriges mest prestigefyllda tävling inom matlagning.
Sparris - Från marken till restaurangen
Sparris - Från marken till restaurangen
En kort säsong utvecklas med Skånskt samarbete. Läs om hur vi arbetar för att förbättra möjligheterna av färskråvaror från gård till kök. Nu är det nämligen hög tid att ta in den svenska färska sparrisen!