Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbara förpackningar

Så arbetar vi för att optimera materialet i våra förpackningar.

Förpackningar och förpackningsmaterial är en viktig del av våra produkter, och våra transporter. Bra förpackningar skyddar och kan också förlänga hållbarheten – vilket bidrar till att minska matsvinnet. Men förpackningar har också en påverkan på miljön och klimatet. Genom att minska vår materialförbrukning och öka materialåtervinningen så kan vi bidra till att minimera vårt klimatavtryck.

Delar vi är extra stolta över inom området

  • Vi har uppdaterat inköpskriterierna för våra egna märkesvaror enligt Upphandlingsmyndighetens kriterier för plastförpackningar.
  • Efter en framgångsrik pilotstudie är nu samtliga av våra lager igång med arbetet att fasa ut plastförpackningar i leveranserna av frukt och grönt.
  • I allt fler leveranser ersätter vi också kartong med SRS-backar för ökad cirkularitet, framför allt inom färsk frukt och grönt samt kött och chark.
  • För att minska och fasa ut PFAS ur våra förpackningar har vi inkluderat frågor om PFAS i vårt specifikationshanteringssystem Assure.
  • Inom Sysco-koncernen har vi tagit fram nya designriktlinjer för våra egna märkesvaror, som bland annat ska möjliggöra materialåtervinning i högre grad.

Läs mer mer om vårt hållbarhetsarbete

Klicka här för mer information

Övergripande mål

2025 ska alla plastförpackningar vara materialåtervinningsbara.

2030 ska all plastråvara i våra förpackningar vara fossilfri eller tillverkad av återvunnen fossil råvara.

Våra två övergripande mål för vårt arbete med hållbara förpackningar gäller både förpackningar för våra egna märkesvaror och våra dotterbolags produkter. Utöver det är vi pådrivande i omställningen till hållbara förpackningsmaterial även hos våra leverantörer.