Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Företagsfakta & organisation

Menigo är i dag en av Sveriges mest etablerade matdistributörer – och det är vi mycket stolta över. Företaget har en lång historia och under åren har det hänt mycket.

 

Från Wickmans till Sysco, Menigos resa genom åren

En röd tråd under resan har varit passionen för mat och bra råvaror – och vårt mål har hela tiden varit att kunna förfina och förbättra erbjudandet till våra kunder. Företaget Ica är grunden till det som i dag är Menigo. År 1969 förvärvade Ica familjeföretaget Wickmans i Malmö och efter ytterligare några år förvärvades även företagen Heidenborg, Ole-gruppen och Jeppson som tillsammans skapade företaget Ica Meny. När Nordic Capital sedan köpte upp Ica Meny skapades Menigo. Därefter började Menigo förstärka färskvaruerbjudandet genom att förvärva Servicestyckarna, Fruktservice och Isakssons.

År 2010 sker ytterligare förändringar och Menigo blir en del av Europas ledande foodserviceaktör, Brakes group. Sex år senare blir Brakes group och Menigo en del av världens ledande foodserviceaktör, Sysco. Sysco grundades 1969 i Houston, Texas, och med kunder i både Europa, USA och Kanada är de en av världens största matdistributörer.

MENIGO I SIFFROR

  • 1000 anställda
  • 8 orter inom sverige
  • 15 000 kunder
  • 6 miljarder i omsättning

Vi finns representerade på 8 orter

Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. På våra regionala lager finns färskvaruhallar som kompletteras med ett centrallager i Strängnäs.

Menigo ägs av världens ledande foodserviceaktör, Sysco, vilket ger oss tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice. Dessutom har vi ett välutvecklat inköpssamarbete inom den europeiska divisionen vilket gör att vi kan erbjuda kvalitativa och hållbara produkter till rätt pris. Vi vill vara med och bidra till en framtid där hållbarhet värdesätts.

Det här är Sysco

Det amerikanska foodservice-företaget Sysco Group grundades 1969 och har sitt huvudsäte i Houston, Texas. Sysco har en global affär som spänner över 13 länder med ca 650 000 kunder och 58 000 medarbetare. Genom uppköpet av Brakes Group 2016, har Sysco stärkt sin ställning i Europa. Menigo är sedan 1 juli 2016 ett dotterbolag inom Sysco-koncernen.

SYSCO I SIFFROR

  • 58 000 anställda
  • 13 länder
  • 650 000 kunder
  • 510 miljarder i omsättning