Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Företagsfakta

Menigo är en helhetsleverantör som levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter.

Bland våra dryga tusen medarbetare finns säljare, produktspecialister, lagermedarbetare och chaufförer. Vårt mål är att vara den absolut bästa och mest hållbara samarbetspartnern för dig som arbetar professionellt inom restaurang, servicehandel och storkök.

Vår historia - från Wickmans till Sysco

En röd tråd under resan har varit passionen för mat och bra råvaror – och vårt mål har hela tiden varit att kunna förfina och förbättra erbjudandet till dig som kund. Företaget Ica är grunden till det som i dag är Menigo. År 1969 förvärvade Ica familjeföretaget Wickmans i Malmö och efter ytterligare några år förvärvades även företagen Heidenborg, Ole-gruppen och Jeppson som tillsammans skapade företaget Ica Meny. När Nordic Capital sedan köpte upp Ica Meny skapades Menigo. Därefter började Menigo förstärka färskvaruerbjudandet genom att förvärva Servicestyckarna, Fruktservice och Isakssons.

År 2010 sker ytterligare förändringar och Menigo blir en del av Europas ledande foodserviceaktör, Brakes group. Sex år senare blir Brakes group och Menigo en del av världens ledande foodserviceaktör, Sysco. Sysco grundades 1969 i Houston, Texas, och med kunder i både Europa, USA och Kanada är de en av världens största matdistributörer. Med hjälp av över 71 000 medarbetare driver de 333 distributionsanläggningar och betjänar fler än 700 000 kunder globalt. Kopplingen till Sysco och dess nätverk ger Menigo tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice.

Menigos verksamhet och erbjudande

Menigo finns på åtta orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. Färskvaror är en central del av vårt erbjudande och utöver vårt centrallager i Strängnäs har vi fyra regionala lager med ett helhetssortiment av färskvaror, spetsat med utvalda lokala produkter från producenter i din närhet. Läs mer om Färskvaruhallen Menigo här.

I vårt sortiment hittar du varor från stora delar av världen. Vi köper varor både från globala varumärkesleverantörer och från leverantörer i Sverige. Vi handlar även från importagenter och genom våra europeiska inköpssamarbeten, samt direkt från producenter både inom och utanför EU. Vi har tydliga leverantörskrav och riskvärderar de leverantörer vi arbetar med för att se till att de tar ansvar för sin del av värdekedjan.

Våra produkter packas på plats på våra lager och vi levererar dem sedan med hjälp av egna lastbilar eller ett åkeri. Utanför Göteborg bygger vi just nu ett nytt centrallager som kommer medföra en rad förbättringar kopplade till vårt erbjudande, transportutsläpp, energiförbrukning och arbetsmiljö.

På tjänsteområdet hjälper vi dig som kund med allt från menyplanering och digital inventering till att öka hållbarheten i din verksamhet. Vi driver också ett kundprogram, Menigo Partner, genom vilket du kan ta del av fördelaktiga erbjudanden.

MENIGO I SIFFROR

  • 1 200 medarbetare

  • Finns på 8 orter

  • 15 000 kunder

  • 7 miljarder SEK i omsättning

SYSCO I SIFFROR

  • 71 000 medarbetare

  • Finns i 13 länder

  • 700 000 kunder

  • 68 miljarder USD i omsättning

Bli kund

Klicka här