Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Företagsfakta & organisation

Helhetsleverantören Menigo. Färska råvaror. Och precis allt annat.

 Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi är en av Sveriges ledande matleverantörer. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Vi förser dig med såväl basvarorna i köket som utrustning och förbrukningsartiklar. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Allt vi gör går ut på att serva dig som arbetar professionellt med mat på bästa sätt. Vårt mål är att erbjuda ett attraktiv erbjudande, där vi tillsammans hittar lösningar som fungerar i din vardag. Det kan vara allt från råd om produktval, råvarukunskap, menyplanering till bästa upplägget för dina leveranser.

Vårt mål är att förenkla för dig så du får mer tid i köket och till gästerna.

Berättelsen om Menigo

Bläddra i vår broschyr

Vi tar omvägarna, du tar genvägen.

Den som söker allra längst bort, i vilda marker och fjärran avkrokar, finner de allra finaste läckerheterna. Vi ger oss inte förrän vi hittat de bästa råvarorna och samlat dem i Färskvaruhallen. Här börjar din genväg till smakerna från gårdar, skog och hav.

Hur det hela började.

Grunden till det som idag är Menigo började byggas i och med att ICA förvärvade familjeföretaget Wickmans i Malmö 1969. Genom åren har företaget växt genom ett flertal förvärv av lokala familjeföretag, alla med sina traditioner och unika specialistkunskaper. Vi är stolta över vår historia och alla de människor som har präglat vår företagskultur.

Menigo i siffror

  • Antal anställda: ca 1000
  • Försäljning: 5,9 miljarder
  • Antal artiklar: 34 000 artiklar inom mat, dryck, non-food och utrustning
  • Antal kunder: 15 000 i hela Sverige

Vi finns representerade på 8 orter

Stockholm, Göteborg, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Sundsvall, Strängnäs och Västerås. På våra regionala lager finns färskvaruhallar som kompletteras med ett centrallager i Strängnäs

Med Sysco som ägare 

Menigos ägs av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, vilket ger oss tillgång till deras erfarenhet och kunskap inom foodservice. Den europeiska divisionen av Sysco består, förutom Menigo, bland annat av Brakes Group och Davigel. Inom den europeiska divisionen har vi också ett inköpssamarbete, Constellation, vilket ger oss tillgång till unika produkter av rätt kvalitet till rätt pris.