Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hållbarhet

Det ska vara lätt att göra hållbara val hos Menigo. Här kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och hur vi ska bli klimatneutrala till år 2030 genom att reducera vår klimatpåverkan till ett minimum, och neutralisera kvarvarande utsläpp med hjälp av klimatkompensation. Hållbarhet innefattar ett brett spektrum av frågor och ansvarsområden. Alla frågor och områden är viktiga – men för att få största möjliga effekt är det centralt att göra prioriteringar i arbetet.
Klimatneutrala 2030
Klimatneutrala 2030
Att bli ett klimatneutralt företag är inte vårt enda hållbarhetsmål, men vårt främsta. Genom att reducera vår klimatpåverkan till ett minimum och neutralisera kvarvarande utsläpp med hjälp av klimatkompensation ska vi uppnå målet senast 2030.
Vem styr framtidens måltid?
Vem styr framtidens måltid?
Tillsammans med dig som kund kan vi möta klimatutmaningarna och påverka hur måltidens framtid kommer att se ut.
Vi hjälper dig göra hållbara inköp
Vi hjälper dig göra hållbara inköp
I vår webbshop har du som kund möjlighet att jämföra olika livsmedelsprodukters utsläppsmängd, för att på så sätt fatta mer hållbara och medvetna inköpsbeslut.
Hållbarhetsredovisning 2023
Hållbarhetsredovisning 2023
Här kan du ta del av Menigos senaste hållbarhetsredovisning. Du hittar även alla redovisningar från tidigare år.
Miljö- och kvalitetscertifieringar
Miljö- och kvalitetscertifieringar
På Menigo arbetar vi med miljö- och kvalitetscertifieringar på olika sätt – både för att kvalitetssäkra vår egen verksamhet och de produkter vi säljer.
Hållbara leverantörer
Hållbara leverantörer
Omställningen till en hållbar produktion och livsmedelskedja är en nödvändighet för att minska vår negativa påverkan på klimat, miljö och människors hälsa.
Hållbart sortiment
Hållbart sortiment
Få saker påverkar hur hållbara vi är som företag mer än de produkter vi faktiskt säljer; hur de är tillverkade och vilka ingredienser de innehåller.
Hållbar djurhållning
Hållbar djurhållning
För oss på Menigo är det viktigt med en god djuromsorg och en ansvarsfull antibiotikaanvändning genom hela värdekedjan.
Minskat matsvinn och avfall
Minskat matsvinn och avfall
Som en stor livsmedelsgrossist är det vårt ansvar att ligga i framkant för att minska svinnet, både i vår egen verksamhet och genom att påverka genom hela vår värdekedja.
Hållbara transporter
Hållbara transporter
Transporterna står för en stor del av Menigos sammanlagda klimatpåverkan. Det är också ett område där vi har stor möjlighet att påverka - både på egen hand och med våra partners.
Förnybar energi
Förnybar energi
Eftersom Menigos energiförbrukning är en bidragande faktor till vår miljöpåverkan ser vi det som mycket viktigt att målsätta och effektivisera vår energiförbrukning.
Hållbara förpackningar
Hållbara förpackningar
Bra förpackningar skyddar och kan förlänga hållbarheten – vilket bidrar till att minska matsvinnet. Men förpackningar har också en påverkan på miljön och klimatet.
Engagerade medarbetare
Engagerade medarbetare
Vi vill att våra medarbetare ska trivas på jobbet, utveckla sig själva och företaget, ha en säker arbetsmiljö, vara friska – och vara de allra bästa ambassadörerna gentemot våra kunder.
Samhällsansvar och samhällsengagemang
Samhällsansvar och samhällsengagemang
Vi har ett ansvar att stötta och påverka utanför vår direkta verksamhet. Genom sponsorskap och andra typer av samarbeten kan vi göra skillnad där det verkligen behövs.