Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Prisaviseringar

Allt du behöver veta om hur du gör en prisavisering.

Prisaviseringar

Prisaviseringar får endast ske i branschens gemensamma prisändringsfönster, se datum nedan. Aviseringarna hanteras via ett digitalt prisaviseringsverktyg hos Menigo som du hittar genom att logga in på Leverantörsportalen Melvin. Det går alltså inte att avisera via e-mail.

Inloggningen till leverantörsportalen (ibland benämnd Melvin) hittar du till höger. Om du inte loggat in i portalen tidigare kontaktar du oss på melvin@menigo.se så vi kan registrera din e-postadress för att aktivera ditt konto.

En prisavisering är inte per automatik accepterad. Aviserad prisändring granskas av en inköpsansvarig som kommer att kontakta dig i de fall något är oklart.

Manual och mallar för hur du aviserar i Menigos prisaviseringsverktyg hittar du både i leverantörsportalen och i aviseringsverktyget efter att du loggat in via leverantörsportalen:

För att en avisering ska vara komplett behöver du även bifoga en prislista och ett följebrev:

- Vi vill ha ordinarie grundprislista och alltså inte en redogörelse för själva prisförändringen. Prislistan ska vara på hela sortimentet.

- Komplett ifyllt följebrev med er logotype, signatur, datum för aviseringen och bakomliggande orsak till aviseringen. Följebrevet ska även innehålla publika index med grafer (redogörelse av råvarubörser, branschindex som ex Agronomics brödveteindex, Mintec, Riksbanken) på prisutveckling gällande råvaror och valuta. Mall på följebrev finns i aviseringsverktyget.

Prisändringarna skall vara Menigo tillhanda senast måndag 12 veckor innan det datum då prisändringen träder i kraft.

Prisavseringar för restaurangutrustning hanteras fortsatt via email tills vidare.

Tidpunkter för avisering av prisändringar

Prisaviseringar skall vara Menigo tillhanda senast måndag 12 veckor innan det datum då prisändringen träder i kraft och får endast ske vid följande tidpunkter:

prisaviseringar 2024 2025.png

Leverantörsportalen

Logga in >>