Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Prisaviseringar

Allt du behöver veta om hur du gör en prisavisering.

Prisaviseringar

Får endast ske i branschens gemensamma prisändringsfönster och hanteras hos Menigo via ett digitalt prisaviseringsverktyg. För dessa prisfönster accepteras inga aviseringar via email eller som bifogade filer i det digitala verktyget. Alla prisändringar skall vara Menigo tillhanda senast söndag 13 veckor innan det datum då prisändringen träder i kraft.

Det är viktigt att notera att en prisavisering inte med automatik är accepterad, aviserad prisändring granskas av en inköpsansvarig som kommer att kontakta dig i de fall något är oklart.

Menigos aviseringsverktyget är baserat på foodservice gemensam prisaviseringsmall. Vi rekommenderar dock att du läser igenom informationen nedan först för att se vilket av alternativen som är avsedd för den kategori du är verksam i.

Manualen för hur du aviserar i Menigos prisaviseringsverktyget finns både i leverantörsportalen och i aviseringsverktyget (när du loggat in via leverantörsportalen). Mallar hittar du i aviseringsverktyget.

Inloggningen till leverantörsportalen (ibland benämnd Melvin) hittar du till höger. Om du inte loggat in i portalen tidigare kontaktar du oss på melvin@menigo.se då vi behöver registrera din e-postadress för att aktivera ditt konto.

När du aviserar ska du också bifoga nedanstående obligatoriska dokument för att Menigo skall kunna behandla din avisering.

- Ordinarie grundprislista 
- Komplett ifyllt följebrev (mall) med bakomliggande orsak till aviseringen. Mall finns i aviseringsverktyget

Prisjusteringar ska styrkas av publika index med grafer på prisutveckling gällande råvaror och valuta tex.

- Råvarubörser
- Branschindex som till exempel Agronomics brödveteindex
- Mintec
- Riksbanken (valuta)

Prisavseringar för restaurangutrustning hanteras fortsatt via email tills vidare.

Tidpunkter för avisering av prisändringar

Prisaviseringar skall vara Menigo tillhanda senast söndag 13 veckor innan det datum då prisändringen träder i kraft och får endast ske vid följande tidpunkter:

Leverantörsportalen

Logga in >>