Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Minskat matsvinn och avfall

Halverat matsvinn till 2030 – vi är på god väg.

Matsvinn och avfall är en central del i den globala resurshushållningen – och ett enormt slöseri. Som en stor livsmedelsgrossist är det vårt ansvar att ligga i framkant för att minska svinnet, både i vår egen verksamhet och genom att påverka genom hela vår värdekedja.

Delar vi är extra stolta över inom området

  • Vårt beslut att öka spårbarheten i våra donationer. Med bättre uppföljning per lager, produktkategori och mottagare så får vi bättre förutsättningar att verka för minskat svinn.
  • Att vi lyckats öka andelen varor med kort datum som sålts via utförsäljning från 55 procent till 65 procent. Detta genom att öka synligheten på webben och ett gemensamt samarbete mellan inköps- och säljorganisationen.
  • Fortsatt utökning av prognossamarbetena med flera av våra kunder och leverantörer - med mål att hitta mer rätt i inköpen och därmed minska svinnet.
  • Genomlysningen av våra plock- och returprocesser med syftet att minimera svinnet i vår lagerhantering samt leverera en högkvalitativ produkt till våra kunder som resulterar i en gemensam minskning av matsvinnet genom hela kedjan.
  • Vårt fortsatt ambitiösa donationsarbete med organisationer som Maträtt, Smyrnakyrkan och Svenska kyrkan.

Läs mer mer om vårt hållbarhetsarbete

Klicka här för mer information

Övergripande mål

Senast 2030 ska vi ha halverat vårt matsvinn jämfört med 2017.