Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Personalen - den viktigaste råvaran!

Ge personalen rätt förutsättningar och ta vara på deras kompetens. Det kan vara vägen framåt för att återigen göra restaurangbranschen till en attraktiv arbetsplats.

Tillsammans med krögare, utbildare och experter inom personalfrågor har vi diskuterat hur man med rätt arbetsförhållanden och utbildning kan hitta och behålla personal i branschen.

Runt bordet får du lyssna till Andreas Stenberg - ordförande Bocuse d’Or Sweden, Jesper Johansson - Vd Restaurangakademien, Lisa Gustafsson -  projektsamordnare på Iris Hadar, Fredrik Eriksson - kock och krögare på Långbro Värdshus och Restaurang Nationalmuseum, Jessie Sommarström - Årets Kock och kreativ ledare på Urban Deli samt Mia Sundling, marknadschef på Menigo.
 


La cucina povera

"Fattigmansköket" som till en början kom till som en nödvändighet hos dem som inte hade några valmöjligheter, men som idag återfinns i de flesta hem – ja, det återfinns till och med på menyerna hos våra stjärnkockar. Man skulle kunna påstå att fattigmansköket genomgått en renässans. Idag representerar det kanske bäst vad det italienska köket handlar om: tradition, enkelhet, genuinitet. Det är fokus på råvaran och man lagar mat utifrån säsong. Precis det gör Jessie Sommarström med hjälp av Tobias Sundberg till vår måltid, på våra leverantörers fina produkter.

 

Erbjudande! Paketpris på kurser inom köksekonomi och hållbar gastronomi

Vill du färska upp dina kunskaper inom köksekonomi? Eller förkovra dig inom hållbar gastronomi? Under våren kan Menigos kunder ta del av två fina erbjudanden på Restaurangakademien.
Läs mer och boka kurser
Årets kaffetrender
Årets kaffetrender
Tidig uteservering ger utrymme för både varma och kalla drycker innehållande kaffe. Vi frågade Marcus Burman på Arvid Nordquist om kaffetrender inför kommande säsong.
Våga lyfta blicken
Våga lyfta blicken
Lisa Gustafsson möjliggör introduktion i restaurangbranschen. Tillsammans med krögare arrangerar hon kurser och rekryteringsträffar för att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden.
Hållbarhet på menyn
Hållbarhet på menyn
Årets Kock Jessie Sommarström utvecklar Urban Delis erbjudande i en hållbar riktning vilket innebär allt från inköp av klimatsmarta råvaror till en medveten meny.
Fredrik har knäckt koden
Fredrik har knäckt koden
Personal och chefer som mår bra, trivs och är engagerade – det var målet när Fredrik Eriksson lanserade programmet Krogkoden.
Mortadella, mozzarella och parmigiano
Mortadella, mozzarella och parmigiano
Den italienska antipastin är ständigt aktuell! Färskvaruspecialisten listar enkla och uppskattade råvaror signerat ett av världens mest älskade kök.
Recept på fattigmanskost!
Recept på fattigmanskost!
Pasta aglio e olio, frittata, bönröra och italiensk maräng. Här hittar du recepten som våra kockar komponerade under måltiden. Handla och laga med hjälp av recept & kalkyl!