Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Recept

La cucina povera

"Fattigmansköket" kanske bäst representerar vad det italienska köket handlar om: tradition, enkelhet, genuinitet. Det är fokus på råvaran och mat lagad utifrån säsong. Precis det gör Jessie Sommarström med hjälp av Tobias Sundberg till vår måltid, på våra leverantörers fina produkter. Här hittar du recepten samlade i vårt verktyg "Recept & kalkyl" som hjälper dig både med tillvägagångssätt samt uträkning av råvarumängd till antal personer. Till sist finns även produkterna listade, redo att läggas till direkt i din varukorg. Supersmidigt!

Bönröra på vita bönor

En perfekt rätt att servera som antipasti. Toppa röran med inlagda kronärtskockor, oliver, färsk basilika och nystekta crostini. Recept av Tobias Sundberg.

Pasta aglio e olio

En klassisk agilo e olio som här är toppad med citronpangratto - även kallad fattigmansparmesan. Det är utmärkt sätt att ta tillvara vara på gammalt bröd, stek upp det krispigt med olivolja, goda örter och lite citron för en härlig textur och smak.

Frittata - italiensk omelett

Frittata är en typiskt bra "rest-rätt" där man använder de råvaror som finns över hemma, dessutom både gott och mättande. Här har vår kock Tobias Sundberg lagat den på härliga rotfrukter, soltorkade tomater, färska örter och kronärtskockor toppad med Grano Padano.

Italiensk maräng

Låt din överblivna äggvita bli en härlig dessert! Varva blåbärskompott, lemon curd och rostat havre i glas och toppa med maräng och ätbara blommor.

Personalen - den viktigaste råvaran!

Tillsammans med krögare, utbildare och experter inom personalfrågor har vi diskuterat hur man med rätt arbetsförhållanden och utbildning kan hitta och behålla personal i branschen.
Inspireras!