Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Årets kaffetrender

Reportage
Uteserveringsbilaga 2023
08 februari 2023
Tidig uteservering ger utrymme för både kalla och varma drycker. Vi frågade Marcus Burman på Arvid Nordquist om tre kaffetrender som kommer vara tongivande inför kommande säsong.

Traditionella kaffedrycker

Då vår omvärld har präglats av oro den senaste tiden så tror jag att vi ser på vår konsumtion av kaffe som en slags trygghet. Vi går tillbaka till något mer familjära val gällande kaffedrycker och bryggmetoder. Fokus kommer fortsatt att vara på kvalitet och hållbarhet men i ett mer traditionellt utförande som bryggkaffe, espresso eller varför inte kokkaffe.

Drinkar med kaffe ökar

En traditionell Irish Coffee eller Espresso martini - drinkar med kaffe som en ingrediens ökar hos våra kunder. Det skapas nya varianter och med en barscen som bara blir bättre och bättre med många duktiga personer bakom blir drinkarna både mer diversifierade och godare. Kaffe kan med sin säregna karaktär verkligen skapa en grund för smakrika drinkar som både kan serveras kalla och varma.

Större fokus på innehåll

Allt fler gäster vill veta vilket kaffe restaurangerna har och vilka olika vaianter som finns. Vi har över lång tid sett ett ökat intresse för och hur produkten bakom har tagits fram. Fler frågor från gäster gör att mer information om kaffe efterfrågas.

Personalen - den viktigaste råvaran!

Tillsammans med krögare, utbildare och experter inom personalfrågor har vi diskuterat hur man med rätt arbetsförhållanden och utbildning kan hitta och behålla personal i branschen.
Inspireras!
Marcus Burman 
Quality Manager
Coffee Arvid Nordquist

Espresso Limoncello

• 4 cl kyld espresso. Välj mellan Divino, Oro eller Sincero • 2 cl limejuice (ca en halv limefrukt) • 4 cl Limoncello • 2 tsk socker (alt ett par msk sockerlag) • Färsk mynta Häll limejuicen i glaset, tillsätt sockret och rör om tills det löser sig. Lägg därefter i den färska myntan och krossa alltsammans med en muddler. Tillsätt iskuber och fyll upp med kylt kaffe. Rör slutligen om och garnera med mynta. För dig med alkoholtillstånd går det även att servera med 4 cl Limoncello.