Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

En vällagrad Parmiggiano Reggiano får inte ta slut i kylen!

Menigo Tipsar
Vårt italienska sortiment
08 februari 2023
Mortadella, mozzarella och Parmigiano Reggiano. Enkla och uppskattade råvaror signerat ett av världens mest älskade kök. Den italienska antipastin är ständigt aktuell och perfekt att inleda en måltid med. Här guidar vid dig genom några favoriter.

Tre frågor till Henrik Malmland, kategoriansvarig inom deli på Menigo.

Vilka är dina favoriter inom vårt italienska sortiment? — Generellt tycker jag att italienska produkter håller hög klass. Jag kommer ofta tillbaka till de enkla och självklara produkterna. Min guilty pleasure är en god macka med riktigt mycket mortadella, ruccola och olivolja. Nduja är en annan favorit som passar lika bra i pastan som på pizzan. Den bredbara salamin från Kalabrien med hetta av chili är alltmer populär, kanske tack vare sitt breda användningsområde och sin karaktäristiska smak. Jag vet att det är många med mig som inte får orden att räcka till när det kommer till en vällagrad Parmiggiano Reggiano och den får helt enkelt inte ta slut hemma i kylen. Charkbrickan känns ständigt aktuell, vad bör den innehålla? — Jag gillar att blanda texturer och smaker på charkbrickan. En tunt skivad prosciutto di Parma av hög kvalitet kan ibland behöva stryka på foten och ge plats åt en god coppa. Salame Milano kan låta tråkigt, men den gör sitt jobb och passar bra bredvid en salame Felino som är tacksam att skiva i lite tjockare skivor. Dessutom ger den variation när det kommer till tuggmotstånd. Bryt gärna av de mjuka umamitonerna med en lite rivigare spianata piccante eller salame schiacciata piccante. Fördelar med att servera enklare mat som antipasti? — Från kökets perspektiv är det en tacksam post på menyn då det är lätt att ha i mice en placen och mycket arbete är redan gjort genom att köpa produkter av hög kvalitet. Charkbrickan är också lätt att anpassa pris- och storleksmässigt till vad som bäst matchar restaurangens klientel.

Henriks topp 5!

Personalen - den viktigaste råvaran!

Tillsammans med krögare, utbildare och experter inom personalfrågor har vi diskuterat hur man med rätt arbetsförhållanden och utbildning kan hitta och behålla personal i branschen.
Inspireras!
Henrik Malmland
Kategoriansvarig Deli
Menigo Foodservice
Henrik Malmland

La cucina povera

- fattigmansköket är ett uttryck som härstammar från fattigdomen på den italienska landsbygden. Här levde hushållen under självhushåll och konsten att laga enkel mat från råvaror man hade hemma uppkom. En grund till vad det italienska köket står för även idag, enkelhet, genuinitet och bra råvaror efter säsong. Typiska fattigmansrätter Polenta – rätter av majsmjöl Ribolita – grönsakssoppa Pappa al pomodoro – toskansk brödsoppa Pangrattato – brödsmulor, även kallad ”fattigmansparmesan” Arancini – friterade risottobollar Pasta alla norma – pasta med augbergine och tomat Aglio e olio – pasta med vitlök Melanzane alla parmigiana – aubergingratäng