Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Gnocchi ”parisienne” med ramslök & Havgus

Receptkategori: À la Carte
Receptet är skapat av Hanna Normark på K-märkt

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gnocchi ”parisienne” med ramslök & Havgus

Gör så här

  1. Smält smöret, rör ner mjölet till en mättad redning.
  2. Spä med mjölken och tillsätt hackad ramslök, citronzest, salt och muskot.
  3. Lägg degen i en matberedare och tillsätt äggen ett i taget och avsluta med den finrivna osten Havgus
  4. Spritsa sedan ut smeten i långa rader, ca 1-2 cm breda på en slipat matta, ånga i 100 grader 7 minuter och kyl ner i isvatten. 
  5. Skär gnocchin i 2 cm bitar och stek i stekpanna.


Servera i stekpannan och toppa med ramslök och nyriven havgus

Du behöver

1 hgSmör Normalsalt 82%
3 hgVetemjöl SE
4,5 hgStandardmjölk 3% Lite Längre Hållbarhet
50 gRamslök
1 stCitron Primofiori/Vernas Klass 1
0,5 stMuskot*
3 hgÄgg M Frigående Tvättade 120 st*
3 hgHavgus 12 30% EKO
Salt*
Svartpeppar*

Energifördelning

22.2%34.0%43.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi801.82 kJ
Energi191.68 kcal
Fett11.35 g
varav
- mättat fett6.92 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.01 g
Kolhydrat14.64 g
varav
- sockerarter1.7 g
- stärkelse0 g
Protein7.42 g
Salt0.43 g
Kalcium32.82 mg
Fiber1.12 g
Riboflavin0.04 mg
Vitamin B120.11 µg
Vitamin D0.26 µg