Ramslöken har stora liljekonvaljliknande blad, en kal stjälk och vita stjärnliknande blommor. Och allt från bladen, knopparna till blommorna är ätbara. Smaken påminner om vitlök & purjolök.
Ramslök hittades första gången i Sverige på Gotland. Den publicerades år 1741 men är känd från medeltiden.Sverige
VarugruppLök
Temperatur+4 grader C
LagringFörvaras bäst i sin ask i kyla.
HanteringsrådRamslöken är känslig för värme och bör därför inte hettas upp för mycket. Den tappar då lätt smak och blir tråkig i färgen.
EngelskaRamson
AnvändningssområdeDen vanligaste rätten att tillaga med ramslök är ramslöksoppa. Smör, pesto och potatissallad är andra rätter som är goda att göra med ramslök.
NördinfoRamslök är en av de första primörerna som kommer upp. Redan i mars brukar man kunna skörda de första bladen.