- Hem
- Recept & kalkyl
- Krämig risoni med sparris och parmesan [Barilla]
Åtgärder
Krämig risoni med sparris och parmesan [Barilla]
Receptkategori: Pastarätter●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Koka risonin halva tiden och häll av i ett durkslag. Skala sparrisen om det behövs,skär sedan i mindre bitar och riv citronskalet. Hacka löken Använd en rymlig kastrull vid tillagning. Ringla i liteolivolja och tillsätt sparris och lök. Fräs i några minuter utan att få färg. Tillsätt den halvkokta risonin och rör runt. Häll på fonden, lite i taget. Låt puttra försiktigt i 3-5 minuter. tillsätt riven parmesan, salt peppar och citronzest. servera direkt
Du behöver
7 hg | Sparris grön* |
2 st | Bananschalottenlök Klass 1 |
1 kg | Risoni* |
2 kg | Rostad Kycklingfond |
5 hg | Parmigiano Reggiano 29,7% |
1 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
1 dl | Rapsolja- och olivoljeblandning PET* |
salt* | |
svartpeppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 266.12 kJ |
Energi | 63.82 kcal |
Fett | 3.33 g |
varav | |
- mättat fett | 2.15 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 0.79 g |
varav | |
- sockerarter | 0.57 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 7.23 g |
Salt | 0.39 g |
Fiber | 0.53 g |
kr