Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème

Receptkategori: Färsrätter

(0 röster)
Länge leve måltiden offentlig
Grekisk färsbiff med zucchinin, rödlök och fetaostcrème

Gör så här

1. Värm ugnen till 175°C. Lägg färsbiffarna på en plåt och stek i ca 15 minuter. 

2. Skölj zucchinin och skala rödlöken. Skiva sedan grönsakerna på mandolin.

3. Värm olivolja i en sauteuse, vänd snabbt runt grönsakerna i sauteusen och krydda med färsk rosmarin, salt och peppar.  

Fetaostcrème

1. Dela fetaosten i mindre bitar. Blanda osten med vatten och 2 msk olivolja i en kanna, mixa till en krämig konsistens med en stavmixer. 

2. Lägg upp i en skål, strö över kryddorna och ringla över olivoljan. 

Du behöver

7,8 hgGrekiskinspirerad färsbiff 65g SE
4,5 hgZucchini grön EKO
1 stZucchini gul*
2 stRödlök Klass 1
Olivolja Extra Virgin Originale*
Rosmarin
Salt*
Peppar*

Fetaostcrème

1 tskOlivolja Extra Virgin Originale*
1 stCitronzest från en citron*
Paprikapulver
Flingsalt naturell
0,5 krmTorkade grekiska örter*
10 gVatten*
2 mskOlivolja Extra Virgin Originale*
3 hgFetaost 22% hel

Energifördelning

40.2%50.5%9.3%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1684.35 kJ
Energi403.1 kcal
Fett30.52 g
varav
- mättat fett16.94 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.01 g
Kolhydrat5.62 g
varav
- sockerarter3.15 g
- stärkelse0 g
Protein24.33 g
Salt3.18 g
Fiber0.98 g