Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Artikelnummer210320

Queenoliver

Färskvaror
Artikelinformation
    • Artikelnummer: 210320
    • Märke: Ridderheims
    • Leverantör: Atria Sverige AB
    • Förpackning: 2x1,8 kg
    • Nettovikt: 3,6 kg
    • Lev.artnr: 40920
Beskrivning

Stora Queenoliver med gott om fruktkött och ligger i en marinad kryddad med örter och mild vitlök.

Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde (Validoo)
Energi1800 kJ
Energi430 kcal
Fett47 g
varav
- mättat fett4.3 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat2 g
varav
- sockerarter0.6 g
- stärkelse0 g
Protein2.3 g
Salt2.3 g
Ingredienser

Ingredienser: Oliver med paprikafyllning (55%) (vatten, paprika, förtjockningsmedel (E401, E412), salt), rapsolja, olivolja, starkvin, schalottenlök, vitlök, salt, kryddor och örtkryddor, vitvinsvinäger, lök, antioxidationsmedel (E300), konserveringsmedel (E200, E211).

Tillverkningsland

Sverige

Vissa produktgrupper är undantagna i lagstiftningen om ingredienstexter. Läs gärna mer om livsmedelslagstiftningen här
Råvaruguiden
Oliver
Färska oliver är hårda i konsistensen och har en besk ton och behöver därför behandlas innan de går att äta. Oliverna fermenteras och får sedan ligga från några veckor upp till flera månader i saltlag för att utveckla den aromatiska smaken och mjuka konsistensen vi uppskattar. Färgen på oliven bestäms utifrån när på säsongen oliven skördas. I början på säsongen är oliverna gröna för att sedan övergå i en allt mörkare färg och nästan bli helt svarta i slutet på säsongen.
Produktinformation
Länder

Spanien

Varugrupp

Övrig frukt

Temperatur

Svalt. Öppnad behållare förvaras i kyl.

Lagring

Mörkt och svalt. I lake eller olja med tätslutande lock. Öppnad burk håller upp till 2 veckor i kyl.

Hanteringsråd

Tvättas före inläggning. Skär gärna ett snitt där skaftet suttit för snabbare tillagningsprocess. Det finns ett flertal olika recept på fermentering, saltlag och marinader till oliver som är anpassade beroende på olivsort och när på säsongen oliven skördats. Gröna oliver behöver till exempel fermenteras längre än de svarta för att få bort beskan.

Användningssområde

En klassiker i köken kring medelhavet. Även populär på pizzan, i salladen eller som snacks.

Allergener

Oliver klassas som en stenfrukt och kan därmed innehålla proteiner som är känsliga för personer med korsallergi. Några besvär som kan uppkomma i samband med korsallergier är svullna stickande läppar, klåda i halsen eller munnen.

Nördinfo

Olivträd växer långsamt och är fullvuxet först efter 50 år. Ett fullvuxet olivträd kan producera upp till 30 kg oliver vilket kan bli upp till 6 liter olivolja om man pressar dem.

Rekommenderade produkter

Andra tittade på

Senaste nytt
Äntligen en premiummixer för mörk sprit!
Äntligen en premiummixer för mörk sprit!
Äntligen finns det en välkomponerad mixer som passar med mörka spritsorter.
Tjäna på att rädda råvaror
Tjäna på att rädda råvaror
Att handla varor med kort datum är en enkel insats för klimatet och snällt för plånboken. Här kan du fynda artiklar som börjar nära sig bäst-före-datum, till en billigare peng.
Förbrukning
Förbrukning