Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Spenat baby

Färskvaror
    • Artikelnummer: 302568
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Grönsaksmästarna Sverige
    • Förpackning: 1x1 kg
    • Nettovikt: 1 kg
    • Lev.artnr: 1501
Beskrivning

De här späda och smakrika spenatbladen passar lika bra i en sallad som tillagade.

Babyspenat skördas när bladen fortfarande är små. I Sverige odlas oftast spenat på friland med en säsong som sträcker sig från maj till oktober. Finns importerad resten av året.
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Spenat baby
En ettårig primör som har sitt urspung i Persien. De här späda och smakrika spenatbladen har en mild smak och passar lika bra i en sallad som tillagad. Vissa anser till och med att babyspenaten har mer smak än den vanliga.
Produktinformation
Länder

Italien, Sverige, Tyskland

Varugrupp

Sallad

Temperatur

Max 8°C

Lagring

Förvaras i kyl, gärna i plastpåse för att förhindra uttorkning.

Hanteringsråd

Sköljs före användning. Kort hållbarhet och bör förbrukas färska.

Användningssområde

Goda att äta både råa och tillagade. Flest näringsämnen får du i dig om du äter babyspenaten rå i en sallad. Toppa med en god olivolja, pressad citron och hyvlad parmesan. Eller varför inte mixa den i en smoothie, smörslungad eller klassisk stuvad.

Allergener

Spenat innheåller massivs med viktiga näringsämnen som A-vitamin, C-vitamin, B-vitamin, folat, kalium, magnesium och selen. Den är även rik på oxalsyra.

Nördinfo

Spenat har fått ett rykte om sig att vara rik på järn men har bara 2 mg. Denna uppfattning kommer sig av att en forskare på 1800-talet satte ett kommatecken fel. Det är härifrån man har fått för sig att Karl-Alfred blev stark.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Bra skolmat tappar i värde om ingen äter
Måltidsforskaren Linda Berggren har just skrivit klart sin avhandling om hur den svenska skollunchen kan bli bättre.