Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Upptäck skördetidens skafferi

Äntligen! Nu djupdyker vi i skördetidens mäktiga skafferi. Genom att jobba med råvaror i säsong skapar vi både smaksensation och lönsamhet.
Men vilka är egentligen de största fördelarna med att laga råvaror i säsong? Och hur kan vi jobba med våra grödor på allra bästa sätt? Om detta och mycket mer i höstens omgång av Länge leve måltiden.
  • Hur tar vi bäst tillvara på våra färska råvaror?
  • Låt höstens råvaror ta plats, både på tallrik och i dukning.
  • Tareq Taylor lagar biffsallad med ett cirkulärt favoritverktyg.
  • Gustav Leonhardt tar sig an en Mystery Box.
  • Så lagar du betor på 3 sätt.

Länge leve måltiden är vår samtalsserie som behandlar måltidens goda kraft. Tillsammans med personer inom den gastronomiska branschen och näringslivet träffas vi under en gemensam måltid. Se tidigare omgångar av Länge leve måltiden -->

  

Närodlat här och nu

Nu fullkomligt myllrar det av härliga råvaror från naturen på menyerna runt om i landet. Och som kock och restauranggäst är säsongens breda utbud en fröjd för både smaklökar och ögon. Vi bjöd in gäster och experter till vackra Julita Wärdshus för att ta reda på hur vi bäst tar hand om höstens råvaror både på tallriken och i dukningen.

Medverkande: Bocuse d'Or-finalisten Gustav Leonhardt, matinspiratören Daniella Illerbrand, designern och konstnären Sara Gibrand samt Menigos egen färskvaruspecialist Johan Jakobsson.

  

 

Bocuse d'Or-finalisten Gustav Leonhardt utmanas med en Mystery Box

Menigos färskvaruspecialist Johan Jakobsson utmanar Bocuse d'Or-finalisten Gustav Leonhardt med en Mystery Box. Här har Johan plockat ihop diverse härliga råvaror i säsong. Och Gustav, ja det enda han vet är att färskvarorna ska stå i fokus och att han har exakt 60 minuter på sig att tillaga dessa. Vad kommer Gustav att hitta på? Titta och se.

  
  

    

Gustav Leonhardt: "En rätt ska ha 3 element"
Gustav Leonhardt: "En rätt ska ha 3 element"
Gustav Leonhardt är Sveriges finalist i Bocuse d'Or och ny köksmästare på Julita Wärdshus. Här ger han sin syn på säsongsråvaror och hur han tänker när han komponerar sina rätter.
Höstens godaste råvaror
Höstens godaste råvaror
Nu har vi mängder av härliga säsongsråvaror i våra färskvaruhallar. Vi har frågat Menigos färskvaruspecialist Johan Jakobsson om höstens måsten och hur du bäst förvarar årets skörd.
Duka naturligt i höst
Duka naturligt i höst
Sara Gibrand är designern bakom prisbelönta showfat i Bocuse d'Or och unika formar till Nobelmiddagen. Här tipsar hon om hur säsongens råvaror kan förhöja måltiden visuellt.
Underbara betor på 3 sätt
Underbara betor på 3 sätt
Betor är inte bara vackra och nyttiga, utan även riktigt mumsiga. Malidza Larsson, erfaren kock på Restaurangakademin, bjussar på inspiration kring hur du låter betan ta plats på menyn.
Nyskördat på menyn
Nyskördat på menyn
Inspireras av rätterna som vi lagat i höstens Länge leve måltiden. Proffskocken Gustav Leonhardt har skapat en trerätters meny på säsongens härligaste råvaror.
Med passion för råvaran
Med passion för råvaran
Närproducerade råvaror, framtagna och utvecklade av eldsjälar som brinner för mathanverket. Inom Menigos kategori Utvalt & Nära hittar du omsorgsfullt utvalda produkter.
Njut av höstens primörer
Njut av höstens primörer
Nu är naturen full av goda smaker att använda i matlagningen. Vi pratar naturligtvis om primörer! Säsongsbetonad mat är inte bara hållbart, den har även rena och klara smaker.