Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Vegansk panna med torkad kål och rårörda lingon

Receptkategori: Vegan
En vegansk julinspirerande rätt som leker med de klassiska smakerna på ett nytt sätt.

(0 röster)
Vegansk panna med torkad kål och rårörda lingon

Gör så här

Vegansk Panna





  • Tina färsen i rumstemperatur.
  • Hacka löken och fräs i olja.
  • Plocka grönkålen, blanchera och fräs med löken. Låt svalna.
  • Blanda den tinade färsen med kål och lök.
  • Smörj valfri form och ”tryck i färsblandningen.
  • Baka på 175°C i 15 min.


Grönkål





  •  ”Repa” grönkålen.
  • Marinera in kålen med olivolja.
  • Torka i ugn på 85°C i ca 2 timmar.
  • Salta. 


Lingon





  • Blanda sylten med de tinade lingonen.

            

Servering





  • Pynta med den torkade kålen och lingonblandningen.

Du behöver

1 kgVegofärs Formbar
20 gVitlök Solo
40 gBananschalottenlök Klass 1
1 dlOlivolja Extra Virgin pet*
Salt och peppar*
5 hgGrönkål Hela Blad
1 hgLingonsylt
1 hgLingon

Energifördelning

47.5%23.4%29.0%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi499.75 kJ
Energi119.26 kcal
Fett5.01 g
varav
- mättat fett0.34 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat6.2 g
varav
- sockerarter3.23 g
- stärkelse0 g
Protein10.16 g
Salt0.44 g
Fiber4.65 g