- Hem
- Recept & kalkyl
- Vegansk panna med torkad kål och rårörda lingon
Åtgärder
Vegansk panna med torkad kål och rårörda lingon
Receptkategori: VeganEn vegansk julinspirerande rätt som leker med de klassiska smakerna på ett nytt sätt.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Vegansk Panna
- Tina färsen i rumstemperatur.
- Hacka löken och fräs i olja.
- Plocka grönkålen, blanchera och fräs med löken. Låt svalna.
- Blanda den tinade färsen med kål och lök.
- Smörj valfri form och ”tryck i färsblandningen.
- Baka på 175°C i 15 min.
Grönkål
- ”Repa” grönkålen.
- Marinera in kålen med olivolja.
- Torka i ugn på 85°C i ca 2 timmar.
- Salta.
Lingon
- Blanda sylten med de tinade lingonen.
Servering
- Pynta med den torkade kålen och lingonblandningen.
Du behöver
1 kg | Vegofärs Formbar |
20 g | Vitlök Solo |
40 g | Bananschalottenlök Klass 1 |
1 dl | Olivolja Extra Virgin pet* |
Salt och peppar* | |
5 hg | Grönkål Hela Blad |
1 hg | Lingonsylt |
1 hg | Lingon |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 499.75 kJ |
Energi | 119.26 kcal |
Fett | 5.01 g |
varav | |
- mättat fett | 0.34 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 6.2 g |
varav | |
- sockerarter | 3.23 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 10.16 g |
Salt | 0.44 g |
Fiber | 4.65 g |
kr