Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Ramen med fläsk och marinerade ägg

Receptkategori: À la Carte

(0 röster)
Ramen med fläsk och marinerade ägg

Gör så här

Koka udonnudlar och skölj i kallt vatten.

Dela Pak choi i fyra kvartar, längsmed, och sautera i lite rapsolja och sesamolja


Servering:

Koka upp misoramenbuljong tillsammans med miso. Koka även upp vatten i en kastrull. Doppa nudlarna i kokande vatten och låt dem bli varma, lyft upp och låt rinna av.

Skiva salladslöken tunt och fint, gärna snett för utseendets skull. Bryt noriblad i bitar.

 

Lägg varma nudlar i botten på en nudelskål, häll på lite buljong ca 0,5 cm under udonnudlarna. Lägg på varma skivor av grissidan och varm pak choi (lätt eldad med en handbrännare för fin färg). Lägg ett marinerat ägg ovanpå och avsluta med salladslök, noriblad, shisoblad och några droppar sesamolja. 

Marinerade ägg till Ramen med fläsk

 

Koka upp sake och mirin. Skiva shiitake och lägg i vätskan tillsammans soja och koka i ca 10min.

Lyft bort ifrån värmen, tillsätt vatten, bonitoflakes och kombublad. Låt stå och dra, gärna i ett dygn i en lufttät burk.

 

Cirkulera äggen i 2 timmar på 64° eller i en ugn med bra temperatur koll på ånga.

Lätt i isvatten och knäck äggen försiktigt i marinaden och marinera minst 10 timmar gärna ett dygn.

Tillagning av fläsk till Ramen

Rubba in salt och socker i köttet och låt ligga i kylen i ca 10-15 timmar.

Plocka ut grissidan, torka med papper, lägg i bleck med fettsidan uppåt och baka i 230°C, ca 1 timme eller tills köttet har en gyllenbrun färg. Ös grissidan flera gånger med vätskan som bildas.  

Sänk ugnstemperaturen till 120°C, baka ytterligare ca 1–1,5 timme tills grissidan känns genombakad utan att falla isär. Lägg grissidan på ett fat och låt svalna. Lägg i kyl tills grissidan blivit helt nerkyld rätt igenom, vilket gör grissidan lätt att skära.

 

Vid servering, skär grissidan i ca 6–8 mm tjocka skivor och värm i ugn. Avsluta med att snabbt elda skivorna med brännare till en fin färg och smak uppstår.  

Du behöver

1 kgNudlar Shanxii
5 hgPak choy Shanghai*
4 kgRamen Miso buljong
2 hgVit Miso Shiro 500 g
1 hgSalladslök
30 gNoriblad 20x20 cm
1 mskSesamolja Mörkrostad
10 gShisoblad grön

Marinerade ägg till Ramen med fläsk

5 gKonbu tång
10 gBonitoflingor torkade
5 dlVatten*
1,2 dlJapansk sojasås
2 hgSvamp Shiitake EKO
6 dlRisvinäger Mirin
1 hgGekkeikan Traditional Sake
10 stÄgg M Frigående, Tvättade*

Tillagning av fläsk till Ramen

1 hgStrösocker
1 hgFlingsalt naturell
2 kgFläsksida Helt utan Svål Sverige

Energifördelning

32.7%29.5%37.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
** Innehåller ingredienser som ej säljs av Menigo - den totala portionskostnaden kan därför vara högre än det som visas här.
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi1789.64 kJ
Energi426.46 kcal
Fett14.3 g
varav
- mättat fett2.3 g
- enkelomättat fett0.1 g
- fleromättat fett0.13 g
Kolhydrat18.31 g
varav
- sockerarter5.99 g
- stärkelse0 g
Protein15.82 g
Salt5.45 g