Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Morotscrudite med rabarbervinigrette och pesto på blasten

Receptkategori: À la Carte
Receptet är skapat av Hanna Normark på K-märkt

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Morotscrudite med rabarbervinigrette och pesto på blasten

Gör så här

  1. Skala moroten, hyvla tunt på mandolin och lägg i i isvatten
  2. Mixa morotsblast, spenat & solrosfrön.
  3. Smaksätt med salt och sherryvinäger
  4. Koka ihop socker, sherryvinäger, citrongräs och en röd chili.
  5. Skala rabarber, skär den i små tärningar och tillsätt i den varma lagen. Förvara i sluten burk eller i vacuumpåse.

 

Vid servering blanda rabarber och lite lag med olivolja och smaka av med salt.

Servera med den gröna pasten i botten på tallriken, krispig morots crudite och toppa med rabarber viniagrette

 

Du behöver

6 stMorot knippe Klass 1
Morotsblast*
50 gSpenat baby tvättad
50 gBasilika
50 gSolroskärnor EKO
3 hgRabarber NL
75 gSocker*
75 gSherryvinäger*
1 hgOlivolja Extra Virgin PET
1 stCitrongräs*
1 stChili*
Salt*

Energifördelning

9.0%62.5%28.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi422.03 kJ
Energi103.24 kcal
Fett8.85 g
varav
- mättat fett1.22 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.09 g
Kolhydrat4.03 g
varav
- sockerarter3.2 g
- stärkelse0 g
Protein1.28 g
Salt0.01 g
Fiber1.17 g