Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Paprika gul Klass 1

Färskvaror
    • Artikelnummer: 741352
    • Märke: MENIGO FOG
    • Leverantör: Fruktservice I Helsingborg AB
    • Förpackning: 1x5 kg, 1xca 1kg
    • Lev.artnr: MENY066
Beskrivning

Paprika är en ettårig ört som tillhör samma växtfamilj som potatis, tomat och aubergine.

Den omogna frukten är oftast grön som övergår till gul, orange eller röd. En grönsak med ett flertal användningsområden som får en härlig och koncentrerad sötma om man rostar eller grillar den.
Praktisk info
För frukt och grönsaker förändras ursprungsland efter säsong och leveranstillfälle. Logga in för att se aktuellt ursprung
Näringsdeklaration
Råvaruguiden
Paprika
Paprikan ingår i arten spansk peppar/capsicum. Paprikan kommer ursprungligen från Mexico, Centralamerika och Sydamerika. Paprikan börjar alltid som grön och mognar sen till gul, orange och röd.
Produktinformation
Länder

Holland, Spanien

Varugrupp

Paprika

Temperatur

+8-10 grader C

Hanteringsråd

Är känslig för stötar, uttorkning och kyla.

Engelska

Pepper

Användningssområde

Rå, stekt, stuvad eller gratinerad med fyllning. Passar i allehanda grytor.

Nördinfo

Paprika är den enda i familjen Capsicum som inte producerar capsaicin, som är det starka ämnet i chilifrukter. Enligt hinduistisk legend är paprikan uppkallad efter en religiös indisk figur "Rush Paprika". Röd paprika, jämfört med grön paprika, har mer vitaminer, näringsämnen och antioxidanter och även dubbelt så mycket C-vitaminer.

Rekommenderade produkter

Senaste nytt
Roupéz Profile AB
Roupéz Profile AB
Att göra ett gott första intryck är viktigt, det är vi nog många som tycker. Ibland är det dock inte så lätt att hinna med både design och beställningsjobb av profilkläder när vardagens olika uppgifter hopar sig.
Toppings & Våfflor
Toppings & Våfflor
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Ulriksdals Värdshus köksträdgård
Vi har besökt Ulriksdals Värdshus och deras köksträdgård. Maria Hult, trädgårdsmästare på Svenska Brasserier, delar med sig av sina bästa tips.