- Hem
- Recept & kalkyl
- Sumackryddad lax med linguine [Barilla]
Åtgärder
Sumackryddad lax med linguine [Barilla]
Receptkategori: Fisk- o skaldjur●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Ånga äggen i 65 grader i 60 minuter. Koka upp buljongen med sojan. Skär broccolin i mindre buketter och dela svampen i kvartar. Skala ingefära och skiva tunnt Lägg svamp, broccoli och ingefära i den varma buljongen och sjud ca 5 minuter. Krydda laxen med sumak. Värm en panna med olja och stek snabbt laxen runt om så att den får färg på alla sidor men fortfarande är rå i mitten. Koka pastan enligt ansvisning på förpackningen. Lägg upp pasta i botten av en djup tallrik, häll över buljongen och grönsaker. Skiva laxen och lägg detta ovanpå pastan. Toppa med wakame och knäck ägget på toppen
Du behöver
5 hg | Bavette Linguine Selezione Oro Chef |
10 st | Ägg M Frigående, Tvättade* |
2 liter | vatten* |
40 g | Dashi no moto buljongpulver* |
3 msk | Japansk sojasås BIB |
2,75 hg | Broccoli Bellaverde |
3 hg | Svamp Shiitake EKO |
45 g | Ingefära |
5 hg | Laxloin Fröya Backloin Sashimi 300gr+ (ca2,3kg/låda)* |
Sumak mald påse | |
olivolja* | |
1,5 hg | Goma Wakame sjögrässallad |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 464.57 kJ |
Energi | 109.81 kcal |
Fett | 0.93 g |
varav | |
- mättat fett | 0.26 g |
- enkelomättat fett | 0.01 g |
- fleromättat fett | 0.04 g |
Kolhydrat | 22.61 g |
varav | |
- sockerarter | 1.25 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 6.06 g |
Salt | 0.9 g |
Fiber | 1.4 g |
kr