Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Minidonut med saltkaramell smaksatt med miso och soja, choklad och yuzuglass
Åtgärder

Minidonut med saltkaramell smaksatt med miso och soja, choklad och yuzuglass

Receptkategori: Desserter
Donut med smarriga smaker som kan läskas till sommaren

(0 röster)
KRAV Skaldjursfri Fiskfri Jordnötsfri Sellerifri Senapsfri Sesamfröfri Svaveldioxid eller sulfitfri Lupinfri Blötdjursfri
Minidonut med saltkaramell smaksatt med miso och soja, choklad och yuzuglass

Gör så här

Blanda mjölken med miso och soja, värm under omröring för en tjockare konsistens och låt svalna. Smält non-temp choklad och bred ut på silopat eller overheadark, stansa sedan med en ring som är lite större än donuten. Mixa vaniljglass tillsammans med yuzu och bred ut på silopat och frys, stansa sedan lite mindre än chokladcylindern. Dela donuten på mitten vid uppbyggnaden.

Du behöver

1 hgDonut socker kanel mini*
2 hgKaramelliserad Mjölk
20 gMisopasta Vit
1 mskJapansk sojasås
5 gFint salt med jod
2 hgChokladpellets mörk non temp*
5 hgGräddglass Gammaldags Vanilj
50 gYuzu Juice
20 gKrasse Atsina

Energifördelning

8.7%19.3%72.0%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi598.05 kJ
Energi144.7 kcal
Fett5.61 g
varav
- mättat fett3.65 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat20.96 g
varav
- sockerarter19.95 g
- stärkelse0 g
Protein2.53 g
Salt0.38 g
Fiber0.13 g
Vitamin C6.76 mg