Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Recept & kalkyl
  • Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi
Åtgärder

Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi

Receptkategori: À la Carte
Till Länge leve måltiden lagade Camilla Simonsson tre härliga mellanrätter med fokus på den vilda nordiska naturen. En lunch där skogen mötte havet. Text: Pål Särnblom Foto: Johan Strindberg

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Havskräfta med morot- och havtornsjuice, picklad rättika och kålrabbi

Gör så här

  1. Råjuica morot och havtorn. Reducera morotsjuicen tills en tredjedel återstår.
  2. Mixa i smöret och sedan havtornsjuicen, smaka av med salt och citronsyra. Serveras varm.
  3. Hyvla rättikan och kålrabbin tunt på mandolin och stansa ut i mindre bitar. Pickla sedan snabbt i kall 1-2-3-lag.
  4. Glaskoka kräftorna och lägg dem sedan i isbad. Skala kräftorna försiktigt och spara skalen att koka fond på.
  5. Dressa upp kräftstjärtarna i lite rapsolja och salt, elda dem med en gasbrännare på både ovansidan och undersidan. 

Du behöver

5 kgMorot Skalad
5 hgSmör*
5 hgHavtorn*
Citronsyra*
Salt*
Kålrabbi
Rättika vit

Energifördelning

9.5%90.5%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi126.67 kJ
Energi30 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0.12 g
Kolhydrat5.5 g
varav
- sockerarter5.25 g
- stärkelse0 g
Protein0.58 g
Salt0.07 g
Kalcium21.67 mg
Järn0.16 mg
Fiber2 g
Folsyra18.5 µg
Jod2.5 µg
Kalium175 mg
Magnesium6.67 mg
Natrium0.03 g
Niacin0.67 mg
Fosfor19.17 mg
Tiamin0.03 mg
Vitamin A 717.92 µg
Vitamin B60.12 mg
Vitamin C4.08 mg
Vitamin E0.48 mg
Vitamin K6.67 µg
Zink0.13 mg