- Hem
- Recept & kalkyl
- Fänkålsslaw med chili och vitlök
Åtgärder
Fänkålsslaw med chili och vitlök
Receptkategori: Såser kallaDen här härliga fänkålsslawen är både smakrik och krispig. En riktigt fräsch variant med yoghurt som bas och krispiga mandlar på toppen.
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Häng av yoghurten övernatten i silduk eller kaffefilter. Skiva fänkålen så tunt det bara går på skärmaskinen, blanda yoghurt och fänkål och smaka upp med chilisås, vitlök och citronjuice.
Du behöver
2 kg | Turkisk Yoghurt 10% EKO KRAV |
6 hg | Fänkål |
2 msk | Chilisås Hink |
1 msk | Vitlök i olja* |
1 hg | Mandlar Salta* |
2 st | Citron Primofiori/Vernas Klass 1 |
Salt* | |
Peppar* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 363.15 kJ |
Energi | 87.19 kcal |
Fett | 6.49 g |
varav | |
- mättat fett | 4.23 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0.01 g |
Kolhydrat | 3.94 g |
varav | |
- sockerarter | 3.26 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.63 g |
Salt | 0.08 g |
Fiber | 0.66 g |
kr