Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Carpaccio på sotad gödkalv

Receptkategori: Nötkött
En lyxig brunchrätt

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Carpaccio på sotad gödkalv

Gör så här

Skär gulbeta, blomkål och knippmorot i mindre bitar, blanchera i saltat vatten och lägg i pickelslag.

Lägg de torra kryddorna i en stekpanna och rosta på hög värma tills de börjar svartna. Mixa därefter i en kaffekvarn.

Putsa kalvfilén fri från senor och rubba in kryddblandningen och salt. Sota kalven snabbt i en het panna och lägg därefter in den i frysen, så den blir lättare att skiva tunt.

Skiva kalven tunt med kniv eller skärmaskin, häll av pickelslagen fördela grönsakerna över köttet. Ringla över lite rapsolja och riv över pepparrot. Och toppa med krasse.

Skiva upp lantbrödet i tunna skivor och ät med brödet direkt från tallriken.

Du behöver

Gödkalvfilé utan Kedja EU
Rostad pepparblandning; grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar, korianderfrö, kummin*
Blomkål SE*
Gulbeta Tvättad KRAV Sverige
Morot knippe Klass 1
Rapsolja
Pepparrot
Smörgåskrasse EKO
Grekiskt Lantbröd
Majonnäs Äkta 78%

Energifördelning

  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi0 kJ
Energi0 kcal
Fett0 g
varav
- mättat fett0 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat0 g
varav
- sockerarter0 g
- stärkelse0 g
Protein0 g
Salt0 g