- Hem
- Recept & kalkyl
- Carpaccio på sotad gödkalv
Åtgärder
Carpaccio på sotad gödkalv
Receptkategori: NötköttEn lyxig brunchrätt
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Gör så här
Skär gulbeta, blomkål och knippmorot i mindre bitar, blanchera i saltat vatten och lägg i pickelslag.
Lägg de torra kryddorna i en stekpanna och rosta på hög värma tills de börjar svartna. Mixa därefter i en kaffekvarn.
Putsa kalvfilén fri från senor och rubba in kryddblandningen och salt. Sota kalven snabbt i en het panna och lägg därefter in den i frysen, så den blir lättare att skiva tunt.
Skiva kalven tunt med kniv eller skärmaskin, häll av pickelslagen fördela grönsakerna över köttet. Ringla över lite rapsolja och riv över pepparrot. Och toppa med krasse.
Skiva upp lantbrödet i tunna skivor och ät med brödet direkt från tallriken.
Du behöver
Gödkalvfilé utan Kedja EU | |
Rostad pepparblandning; grönpeppar, rosépeppar, svartpeppar, korianderfrö, kummin* | |
Blomkål SE* | |
Gulbeta Tvättad KRAV Sverige | |
Morot knippe Klass 1 | |
Rapsolja | |
Pepparrot | |
Smörgåskrasse EKO | |
Grekiskt Lantbröd | |
Majonnäs Äkta 78% |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 0 kJ |
Energi | 0 kcal |
Fett | 0 g |
varav | |
- mättat fett | 0 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 0 g |
varav | |
- sockerarter | 0 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 0 g |
Salt | 0 g |
kr