Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Pastakockarnas självklara val

Selezione Oro Chef är en pasta speciellt utvecklad för restauranger och storkök och har tagits fram i nära samarbete med Italiens bästa pastakockar. En perfekt al dente-pasta för dig som ställer höga krav.

Selezione Oro Chef är tillverkad av extra starkt och högkvalitativt durumvete som torkas långsamt och klarar kökens hårda krav utan att tappa sin fina smak och spänst. Vill du vara säker på att servera en perfekt al dente-pasta, välj Selezione Oro Chef som har ett proteininnehåll på hela 13,5%.

Här bjuder vi på några inspirerande vegetariska recept. Buon appetito! 

Recept Casarecce med svartkål, falafel och taratorsås

Lagom åt 10 personer

Ingredienser

Picklad rödlök

250 g rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättika (12%)
1 dl vatten
1/2 tsk timbutpeppar

Taratorsås

2 dl tahini
2 dl vatten
4 msk citronsaft
15 g vitlöksklyftor
10 g persilja
Salt och peppar

Falafel

4 1/2 dl torkade gröna linser
150 g gul lök
10 g vitlöksklyftor
25 g spansk peppar
1 tsk malen spiskummin
2 tsk torkad koriander
1 tsk salt
10 g persilja
1 tsk harissa
2 msk majsstärkelser
Vetemjöl

Pasta

1 kg Barilla Casarecce Selezione Oro Chef
200 g svartkål
Sesamolja
Havssalt

Gör så här

Picklad rödlök

  1. Skala och skär löken i klyftor.
  2. Koka upp socker, ättika, vatten och timbutpeppar.
  3. Ta av kastrullen från spisen. Lägg i löken och vänd då och då.
  4. Låt kallna.

Taratorsås

  1. Blanda tahini, vatten och citronsaft.
  2. Skala vitlöken och riv ner i såsen.
  3. Hacka persiljan och vänd ner.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Falafel

  1. Blötlägg linserna enligt anvisningar på förpackningen och koka. Skölj i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Mixa sedan linserna till en grynig massa i en matberedare.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, dela chilin i mindre bitar.
  4. Mixa lök, vitlök, chili, spiskummin, koriander, salt, persilja och harissa. Blanda ihop med den andra smeten och tillsätt maizenamjöl. Forma smeten till små bollar. Vänd i vetemjöl.
  5. Fritera några i taget på 180 grader tills de blir gyllenbruna och får krispig yta.
  6. Låt rinna av på papper.

Pasta

  1. Riv bort kålen från den grova stammen.
  2. Koka pastan enligt anvisningen. Lägg i kålen när 1 minut återstår.
  3. Häll av vattnet.
  4. Ringla över sesamolja och krydda med havssalt och nymalen peppar.

Servera

Lägg upp pastan med falafel, taratorsås och picklad lök.

Köp Barillas produkter till dina pastarätter

Tryffel Linguine med långbakad rotselleri

10 portioner

Ingredienser

Rotselleri

1,4 kg rotselleri
20 g vitlöksklyftor
100 g smör
1 tsk havssalt
1 tsk mortlad svartpeppar

Bakade tomater

750 g körsbärstomater på kvist
20 g vitlöksklyftor
Olivolja
1 kvist färsk timjan
1/2 tsk havssalt

Tryffelsås

150 g schalottenlök
15 g vitlöksklyftor
2 dl grönsaksbuljong
1 l vispgrädde
25 g tryffelkräm
150 g riven parmesan
1 kg Barilla Linguine Selezione Oro Chef
Rostade hasselnötter
Parmesan

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Rotselleri

  1. Lägg rotsellerin tillsammans med hela vitlöksklyftor på ett bleck.
  2. Hyvla smöret med en osthyvel och täck rotsellerin med smör.
  3. Strö över svartpeppar och havssalt.
  4. Sätt in i ugnen och baka i 20 minuter.
  5. Sänk värmen till 160 grader och baka rotsellerin i ytterligare 1 timme och 50 minuter eller tills rotsellerin är klar.
  6. Ös rotsellerin då och då med det smälta smöret.

Bakade tomater

  1. Lägg körsbärstomaterna på ett bleck.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftorna och lägg dem på tomaterna.
  3. Ringla över olivolja, strö över timjan och havssalt.
  4. Sätt in i ugnen och baka av tillsammans med rotsellerin de sista 40 minuterna.

Tryffelsås

  1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken.
  2. Värm smör i en kastrull och fräs löken mjuk.
  3. Tillsätt buljong och grädde.
  4. Låt sjuda ca 20 minuter eller tills 1/3 har reducerats bort.
  5. Tillsätt tryffelkräm och parmesan.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan enligt anvisningen och blanda med såsen.

Servera

  1. Skiva upp rotsellerin i centermetertjocka skivor.
  2. Lägg upp rotselleri och körsbärstomater med tryffelpastan.
  3. Strö över hackade hasselnötter samt riven parmesan.

Olivslungad sedanini med kryddiga vegobullar

10 portioner

Klicka på bilden nedan om du vill räkna på receptet för fler portioner.

Ingredienser

Vegobullar

5,75 hg Kikärtor
5 st ägg
15 g Vitlöksklyftor
5 hg Grillost 14%
30 g Peppar röd
1,5 hg Wasa Ströbröd
15 g Krydda Five Spice
Olivolja Extra Virgin

Citruskräm

3 hg Crème fraiche 34 %
1 st Citron
5 g Chiliflakes Koreansk

Pasta

1 kg Barilla Sedanini Rigati n 53 Selezione Oro Chef
5 hg Sparris grön
2,5 hg Pak Choy
1,5 hg Oliver svarta utan kärnor
2 hg Soltorkade tomater strimlade
Flingsalt naturell
Salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vegobullar

  1. Skölj kikärterna med kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Mixa ärterna slätt med äggen.
  3. Skala vitlöken.
  4. Riv grillosten, vitlöken och hacka chilin, vänd ner i ärtsmeten.
  5. Tillsätt ströbröd och five spice. Blanda ihop.
  6. Forma smeten till bollar.
  7. Stek bollarna i olja så att de får fin färg runt om.
  8. Lägg över i ett bleck. Ställ in i ugnen och kör klara ca 10 minuter.

Citruskräm

Rör ihop ingredienserna till krämen och smaka av med salt.

Pasta

  1. Skär bort 2-3 cm av stjälken på sparrisen och dela resten i mindre bitar.
  2. Koka i saltat vatten i cirka 3 minuter, beroende på tjocklek.
  3. Kyl ner i kallt vatten och låt rinna av.
  4. Skiva mangolden på längden.
  5. Koka pastan enligt anvisningen.
  6. Lägg i mangolden när 1 minut återstår.
  7. Häll bort vattnet från pastagrytan och blanda ner sparrisen, oliverna och soltorkade tomaterna.
  8. Ringla över olivolja och smaka av med havssalt och nymalen svartpeppar.

Servera

Lägg upp pastan med vegobollarna och citruskräm.