Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så sparar du tid och tjänar pengar

Många bäckar små gör en stor å. Menigo har tillsammans med Arla, Aviko och Unilever Food Solutions listat råvaror och rätter där det finns tid att spara och pengar att tjäna.

På grund av det rådande världsläget efterfrågar många tips och råd kring hur deras verksamhet skulle kunna spara in tid och sälja mer, utan några större insatser. Genom att planera och göra medvetna val är detta fullt möjligt.


Spara pengar - gör en ostkräm med Arla

Ostkräm lyfter vilken maträtt som helst och är både enkelt och billigt att laga. Om du har ostbitar eller den där sista "skidbacken" kvar av osten - skänk den till krämen!

Ostkräm med yogurt

Ostkräm med yoghurt är en användbar grundkräm som kan smaksättas för att anpassas till många olika rätter. Rör ner hackad grönkål och spritsa i wraps, eller smaksätt med hackad dill och bjud till laxrätter.

3 tips för att bli budgetsmart med Unilever Food Solutions

 1. Skapa exklusivitet
  Helrostade rotfrukter och konfiterad kål ger fantastisk smak. Att använda traditionella köttekniker på rotfrukter är ett fantastiskt sätt att få en billig råvara att kännas exklusiv.

 2. Tillför smak och grilla mer
  Ett knep att få råvaror som rotfrukter och baljväxter att smaka mer, är att ösa på med kryddor, örter och andra smaksättare. Exempelvis: dijonsenap, sojasås, miso, buljong, fond, rubs, demi-glace o.s.v.

 3. Använd bönor, linser och ärtor
  Prisvärda och trendiga protein som kan köpas som torkade varor att blötlägga och koka själv. Det är billigare och ger bättre smak än färdigkokt. Använd för att fylla ut soppor, färser eller gratänger.

3 snabba tips för att sälja mer grönt med Arla

 1. Visa det gröna före det röda - Flytta upp dina vegetariska alternativ högst upp på menyn. Erbjud också ett vegetariskt alternativ som ”Dagens lunch”.

 2. Ha ett säljande namn - Ord som grillat, BBQ eller cajun på menyn ökar försäljningen av gröna rätter. Framförallt hos män.

 3. Variera mera - Till skillnad från en bra köttbit tröttnar man relativt snabbt på en grönsak eller rotfrukt. Därför kräver gröna rätter lite mer variation, både när det kommer till smak och textur.

Spara tid och pengar - använd färdighackade rotfrukter med Aviko

• Du sparar massor av tid både i form av utebliven disk och tiden du annars skulle ha lagt på att skala och hacka. Lägg istället tiden på detaljerna och att utveckla menyn.

• Öka andelen grönt i en rätt så kan du dra ner på den kostsamma köttmängden utan att kompromissa med smaken.

• Rotfrukter är även utmärkta alternativ till salladsbordet då de är både hållbara och mättande.

Tips!
Testa att blanda i rotfruktsbas i färsrätter – ett enkelt och gott sätt att öka fiberinnehållet i dina rätter, eller varför inte göra exmpelvis biffarna helt vegetariska?

6 tips för att sälja mer desserter med Arla

 1. Servera gärna i enkla glas för minimalt med disk
 2. Välj desserter som kan göras helt klara och ställas i kyl till servering. Då blir det inte något extra jobb.
 3. Börja med att testa i liten skala, kunder unnar sig på fredagar.
 4. Inkludera desserten i luncherbjudandet och höj priset på lunchen.
 5. Sälj som takeaway till picknicken.
 6. Testa att servera några desserter på eftermiddagsfikat och smula kakorna över - spar dig massa tid.

OM ARLA

Arla är en kooperativ förening som ägs av 9 700 mjölkbönder i Sverige och Europa och är en av de starkaste aktörerna inom den internationella mejerivärlden. I samarbete med kunder utvecklas hållbara och innovativa produkter och tjänster som erbjuds den professionella matbranschen under varumärket Arla®Pro.

Läs mer på: kund.arla.se
OM AVIKO

Aviko är Skandinaviens ledande leverantör av potatis och rotfrukter - direkt från jorden eller förädlade med smak och finess. Med högsta produktkvalitet och säker hygienkontroll levererar vi råvaror och produkter till storkök inom restaurang och offentlig sektor samt till butik.

Läs mer på: avikonorden.se

OM UNILEVER FOOD SOLUTIONS

Unilever Food Solutions är skapat av kockar, för kockar. De stöttar kockar med lösningar, inspiration och utbildning.

• Produkterna gör att du sparar tid utan att behöva tumma på smak.
• Menyerna hjälper dig att servera hälsosamma, klimatsmarta och lönsamma rätter som får dina gäster att komma tillbaka, om och om igen.

Läs mer på: unileverfoodsolutions.se