Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lönsamma tips

Kampanjer, tips och digitala samtal om hur du navigerar genom de ökade kostnaderna för råvaror och utrustning.


Omvärldsfaktorer har under en längre tid skapat problem i produktion och transporter runt om i världen. Det har lett till brist på råvaror, och i kombination med ovanligt höga bränslepriser driver den rådande situationen prisökningar i många olika branscher i hela världen, så även i den vi gemensamt verkar i. Här samlar vi lönsamma tips och råd på hur du som krögare ska planera och agera runt höjningar på råvarupriser och utrustning.

100 varor 100 dagar
100 varor 100 dagar
För att du ska kunna planera dina menyer långsiktigt utan oro för plötsliga prishöjningar, startar vi kampanjen 100 produkter i 100 dagar.
Tips från branschen
Tips från branschen
Ökade råvarukostnader och personalbrist i branschen. Kollegor tipsar om sätt att behålla lönsamheten och utveckla sina erbjudanden i utmanande tider.
Lätt att laga - med rätt utrustning
Lätt att laga - med rätt utrustning
Här har vi samlat utrustning som sparar tid, energi och el i restaurangköket. Investera i plåtar som tål högre värme och kan ombeläggas när de är slitna.
Höstens prisökningar
Höstens prisökningar
Carl Eckerdal, chefsekonom på Livsmedelsföretagen, bevakar och analyserar höstens skenande råvarupriser och andra omvärldsfaktorer som påverkar branschens verksamheter.
Vad är det som händer?
Vad är det som händer?
Digitalt samtal om de utmaningar branschen och Sveriges krögare möter idag. Panelen består av Nina Wahlgren Gill och Jonas Köhler på Menigo, samt krögaren Fredrik Eriksson.
Årets kock talks - Varför prishöjningar?
Årets kock talks - Varför prishöjningar?
Avsnittet som tar upp förestående prishöjningar på råvaror och andra produkter. Andreas Stenberg samtalar med Carl Eckerdal, chefsekonom på Livsmedelsföretagen.
Årets kock talks - Hur överlever krögaren?
Årets kock talks - Hur överlever krögaren?
Priserna på råvaror ökar kraftigt men hur skall vi agera? I avsnittet gästas Andreas Stenberg av Menigos Nina Wahlgren Gill och Andreas Hedlund, krögare och vinnare av Årets Kock.
Tjäna på att rädda råvaror
Tjäna på att rädda råvaror
Att handla varor med kort datum är en enkel insats för klimatet och snällt för plånboken. Här kan du fynda artiklar som börjar nära sig bäst-före-datum, till en billigare peng.
Kolla in dina erbjudanden
Kolla in dina erbjudanden
Ta del av extrapriser på månadens varor, periodens färskvaror, tillfälliga klipp och mycket mer. Bläddra bland alla dina aktuella erbjudanden här.
Sätt rätt pris på menyn!
Sätt rätt pris på menyn!
Verktyget som konstruerar dina rätter och beräknar kostnaden för dina portioner. Ett smart sätt att få koll på köksekonomin. Ta även del av mängder av färdiga recept.
Kött från Färskvaruhallen
Kött från Färskvaruhallen
Nu hittar våra kunder utvalt och mycket prisvärt köttsortiment av putsat, skuret, strimlat, tärnat och malet. Med färdigskurna produkter vinner du tid och minskar matsvinn.
Kitchen hacks och annat matnyttigt
Kitchen hacks och annat matnyttigt
Våra färskvaruspecialister och köksmästare ger tips om tekniker, smarta hacks och enkla knep som hjälper dig i köket.