Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Hur serverar man julmat under Corona?

Har Corona försvunnit till jul? Går det att servera en vanlig julbuffé eller måste vi tänka nytt? Frågorna är många och snart är det jul. Vi på Scan har några tips.

Årets jul blir en ovanlig jul på många sätt. Men en sak är precis som vanligt och det är julmaten. För om det är någonting de allra flesta gillar, ung som gammal, så är det ju vår traditionella julmat med små fina köttbullar, prinskorvar, griljerad skinka och saftiga revbensspjäll. Det här är prisvärd mat som är enkel att tillaga och smidig att hantera på ett coronasäkert sätt för dig som arbetar i skolköket eller i köket på ett äldreboende.

Måltiden är ju en av dagens höjdpunkter och en riktig god jultallrik ett uppskattat sätt att ge dina matgäster lite julkänsla. Så välj ut de bästa rätterna från julbuffén som passar just din verksamhet, duka fint med röda servetter och låt julmusiken sätta stämningen i matsalen.

Världens bästa juniorkockar bjuder på tips

För att hjälpa dig på traven har vi spelat in tre filmer med Oskar och Olle från Juniorkocklandslaget där de bjuder på tips och inspiration om hur du kan förändra, tänka nytt och variera ditt sätt att servera årets julmat.

I filmerna, som ligger här intill, berättar Oskar och Olle om hur de tänker kring att minska svinnet, hur viktigt det är att räkna noga på hur mycket mat som ska tas fram inför varje upplagning och att det är smart att använda frysen för att ge till exempel den där överblivna skinkanb en andra chans och förvandla den till en krämigt god pastarätt som du kan servera veckan efter.

Se nu till att julen blir så bra det bara går. Och kom ihåg att du gör ett otroligt viktigt jobb som tar hand om våra unga och gamla i dessa tider.

Köp julskinka och julklassiker från Scan

Köttbullesnacks
Lyxvariant på julbordets klassiker
JULSKINKSMACKA
Svin(n)smart macka på Scans julskinka
Julskinkstartelette med dijonkräm
Smart sätt att piffa till skinkresten
Gotländska ”glödhoppor”
Senapspanerade revbensspjäll med gotländsk touch
Julkorv
En klassiker som uppskattas av många på julen.