Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tänk Nytt inför julserveringen

Tips från coachen. Richard Tellströms bästa tips för ett nytt julkoncept.

* Paketera om julen, från ett stort och trångt bufféjulbord till en adventskalender med små upplevelser 24 dagar i rad.
* Lansera julbordet som den entrérätt det var före 1910-talet och med färre men bra julförrättter, en enda varmrätt och fin klassisk festdessert.
* Varför inte ett julbord i en serveringspyramid?
* Satsa på att göra färdiga maträtts- och måltidskassar med rätter som uttrycker gastronomiskt kunnande och mycket bättre än vad människor gör själva.
* Erbjud jul- och fest-kanapéer och dessertkanapéer i en fin låda som man kan skicka hem till vänner och sina gamla släktingar som inte får komma på julkalaset.
* Utveckla hela take away-sortimentet av maträtter, kanapéer och festmat.
RICHARD TELLSTRÖM
KARRIÄR: Etnolog och måltidsforskare som föreläser om varför människor äter som de gör och och var de
får sina matideal ifrån. Känd från bland annat tv­ serien ‘Historie­ätarna” på SVT.