Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2019-06-26 | Nyhet

Menigo slutar att sälja cigaretter

Menigo har beslutat att sluta sälja cigaretter från och med slutet av sommaren. Vi kommer att fortsätta med försäljning av snus.

Bakgrunden till beslutet är bland annat ett nytt EU-direktiv samt en ny svensk lagstiftning.

EU-direktivet tar avstamp i motverkandet av ekonomisk brottslighet vilket har gett upphov till hårdare regler kring säkerhetsmärkning, spårbarhet och rapportering. Detta gäller främst cigaretter. Detta påverkar alla aktörer i kedjan, från producenter till detaljister.

Den nya svenska lagen som träder i kraft tar avstamp i folkhälsoperspektivet. Bland mycket annat så innebär den att alla som säljer tobak behöver ansöka om försäljningstillstånd (tidigare räckte det med att anmäla att man sålde tobak). Det nya hårdare kravet innebär att man ansöker om tillstånd för att sedan bli godkänd. Det ansöker man om via sin kommun.

Detta beslut innebär att Menigos kunder inte kommer att kunna köpa cigaretter från Menigos sortiment efter sommaren 2019. Under sommaren kommer vi att tillhandahålla ett mer begränsat sortiment av cigaretter, med reservation för att varor kan ta slut.

För köp av cigaretter som vi inte har i sortimentet samt för köp av cigaretter när vi har slutat att sälja dem helt, så hänvisar vi till SMD Logistics AB. De nås på kundreg@smdlogistics.se eller via deras e-handel, www.smdlogistics.se.