Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • Menigo ett buräggsfritt företag senast 2025
2018-05-28 | Nyhet

Menigo ett buräggsfritt företag senast 2025

Menigo har en viktig roll i att riskvärdera de produkter och tjänster som vi erbjuder våra kunder. Menigo, såväl som våra ägare Sysco, har tagit ett beslut om att senast år 2025 vara ett buräggsfritt företag.

God djuromsorg är centralt för oss och all uppfödning ska följa rådande EU-lagstiftning och lagstiftning i det aktuella landet, vilket bland annat innebär att de ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom.
Menigo har tagit ett beslut om att senast år 2025 vara ett buräggsfritt företag. Under 2020 togs beslut om att även ta bort ägg från burhöns i alla egna produkter där ägg ingår, vilket också ska vara utfasat 2025.
När det gäller Menigos egna varumärken har vi redan idag kommit långt. Alla skalägg kommer från höns med svenskt ursprung, frigående eller i inredd bur. En stor del av sortimentet utgörs dessutom av frigående, ekologiska KRAV-märkta ägg. Våra kokta samt flytande äggprodukter kommer enbart från svenska frigående höns.

"Att bidra till djurs välfärd är viktigt för oss, vi ser att vi har en stort ansvar i att tillsammans med våra kunder driva utvecklingen framåt", berättar Erika Rapp, Kvalitets- och Utvecklingschef Menigo.

Våra franchisekoncept Time och Nära Dej är fristående butiker med ansvar för bland annat drift och inköp, men är rekommenderade att följa Menigos riktlinjer.