Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Hem
  • Aktuellt
  • Menigo ett buräggsfritt företag senast 2025
2018-05-28 | Nyhet

Menigo ett buräggsfritt företag senast 2025

Menigo har en viktig roll i att riskvärdera de produkter och tjänster som vi erbjuder våra kunder. Menigo, såväl som våra ägare Sysco, har tagit ett beslut om att senast år 2025 vara ett buräggsfritt företag.

God djuromsorg är centralt för oss och all uppfödning ska följa rådande EU-lagstiftning och lagstiftning i det aktuella landet, vilket bland annat innebär att de ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande och sjukdom.

Menigo, såväl som våra ägare Sysco har tagit ett beslutat om senast år 2025 vara ett buräggsfritt företag. Målsättningen gäller för hela ägg och alla produkter som innehåller mer än 20 procent ägg.

När det gäller Menigos egna varumärken har vi redan idag kommit långt. Alla skalägg kommer från höns med svenskt ursprung, frigående eller i inredd bur. En stor del av sortimentet utgörs dessutom av frigående, ekologiska KRAV-märkta ägg. Våra kokta samt flytande äggprodukter kommer enbart från svenska frigående höns.

Under hösten 2020 kommer vi att arbeta fram en plan för att ställa om även de produkter som innehåller mindre än 20 % äggråvara. Exakt hur planen kommer se ut redovisas i vår kommande hållbarhetsrapport.

"Att bidra till djurs välfärd är viktigt för oss, vi ser att vi har en stort ansvar i att tillsammans med våra kunder driva utvecklingen framåt", berättar Erika Rapp, Kvalitets- och Utvecklingschef Menigo.