Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2018-10-17 | Nyhet

Köp svenskt kött och bidra till en långsiktigt hållbar livsmedelsproduktion

Sommarens torka befaras få långtgående konsekvenser. Genom att branschen står upp för svenska råvaror skapar vi en stabil efterfrågan idag och flera år framåt.

Även om förbrukningen av kött minskar så kan vi glädjande se att efterfrågan på svenskt kött ökat under året, vilket även vi på Menigo kan vittna om. Enligt Jordbruksverket visar statistiken att efterfrågan på svenskt kött och matfågel ökat, störst ökning är det på nötkött där den totala förbrukningen gått från 51,8 till 54,9 procent.*

Genom att köpa in svenskt kött till din restaurang är du med och bidrar till en långsiktig och stabil efterfrågan på svenskt kött och vi behåller en välmående svensk köttproduktion. Då det snart börjar bli dags för julbord vill vi uppmuntra alla våra kunder att se över sortimentet och i så stor utsträckning som möjligt välja svenska råvaror. Glöm inte heller att kommunicera dess ursprung till gäst - visste du att enligt en undersökning som Sveriges konsumenter har gjort vill 8 av 10 konsumenter se ursprungsmärkning på restauranger.** 

Vad har vi på Menigo gjort för att stötta svenskt:

  • Restaurangbranschen gick i slutet av sommaren ihop i ett gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror, vilket vi på Menigo står bakom.
  • I slutet av sommaren startade vi en referensgrupp med representanter från slakteri, grossist, LRF och kund. Här bedömer vi löpande vilka produkter som är mest kritiska, hur vi som grossist kan stötta och vad som krävs av kund
  • Vi gick i slutet av augusti ut i en kampanj med svenskt kött i fokus.
  • Vi uppmuntrar våra kunder att köpa svenskt både genom vår webb och säljkår.
  • Kontinuerlig intern kommunikation om läget för att samtliga medarbetare ska förmedla en förankrad och enhetlig bild kring situationen.

 

* Jordbruksverket

**Sveriges konsumenter