Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
2018-07-16 | Nyhet

3 anledningar att välja svenskt kött

Det varma vädret har även sina nackdelar och torkan slår hårt mot Sveriges lantbrukare och djurbönder.

Torkan innebär att det inte finns tillräckligt med bete för nötkreatur och bönder tvingas skicka sina djur till slakt. På grund av detta kommer vi se ett tillfälligt överskott av svenskt kött för att därefter riskera bli en bristvara.

Vi på Menigo stöttar Sveriges bönder och erbjuder ett brett sortiment av svenskt kött. Som kund till oss kan du få rådgivning av din säljare, och i vår webbshop kan du filtrera din sökning på svenskt kött (välj produktkategori kött och filtrera märkningen på svenskt).

3 anledningar att välja svenskt:

Sverige har världens mest omfattande djurskyddslag
Sveriges lagstiftning om hur djuren ska tas om hand är den mest omfattande i världen. Sverige är ett föregångsland inom djuromsorg, redan 1988 fick vi världens mest kraftfulla djurskyddslag.

Friska djur behöver inte antibiotika
Sverige har en lång tradition av förebyggande hälsoarbete för djur. Genom sund djurhållning, förebyggande djurhälsovård och aktiv sjukdomsbekämpning har vi ett gott läge med friska djur i Sverige.

Lokalt producerat - levande landsbygd
Lokalt eller regionalt producerad mat främjar kortare transporter, miljön, småskalig produktion och en levande landsbygd.

Vi arbetar aktivt för att stötta våra bönder och hantera situationen.