Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Högsta hygienstandard i köket

Få branscher är lika beroende av god hygien för sin lönsamhet som restaurang- och cafébranschen. Genom att främja goda hygienrutiner skapar du både en trygg gästupplevelse och arbetsplats.

Det har varit en utmanande tid för restaurangbranschen och det kommer att krävas nya arbetssätt för att uppfylla de nya kraven, men det öppnar även upp för nya möjligheter. Tork har lång erfarenhet inom servicebranschen på en global skala och kan hjälpa till med detta. Tork erbjuder produkter för både kök, restaurangdel och toalettutrymmen – så att du kan erbjuda både minnesvärda och trygga gästupplevelser.

”Ett kök måste vara rent och organiserat när det gäller placering, spårbarhet och personal – inte bara för att garantera sanitära krav utan även för att skapa ett bra arbetsflöde.”

– Sous Chef, Hotel Restaurant

Här kommer fyra praktiska tips som ökar och säkrar hygienen hos medarbetarna i köket:

1. Uppmuntra till goda handhygienrutiner

Se till att din personal vet hur och när de ska tvätta sina händer. Personalen ska använda tvål och vatten för att tvätta sina händer och alltid torka händerna med en pappershandduk.

2. Håll handtvättsstationerna påfyllda

Se till att handtvättsstationerna är välfyllda med tvål och handdukar i början av varje skift. Detta minskar störningar och garanterar efterlevnad.

3. Se till att din personal rengör systematiskt

Använd en checklista för städ/rengöring, som inkluderar en policy för rengöring under arbetet. Varje medarbetare ansvarar för att göra rent på sitt område under skiftets gång.

4. Minska risken för korskontaminering med färger

Dela upp restaurangen i olika zoner, enligt risker för korskontaminering. Ge varje zon en färg och använd endast den färgen för skärbrädor och avtorkningsmaterial. Flytta aldrig verktyg mellan zonerna och tvätta alltid händerna vid byte av arbetsstation.

Effektiva produkter som bidrar till god hygien:
Avtorkningspapper plus W1 stor rulle quick dry
2-lag 36,9cmx510m vit
FRP
1x1 st
Rengöringsduk  W8 färgkodad 30x38cm blå

Rengöringsduk W8 färgkodad 30x38cm blå

Tork Premium
Förbrukning
Art.nr. 722708
FRP
8x40 st
Kökstvål Tork S4 flytande Odor-Control 1L

Kökstvål Tork S4 flytande Odor-Control 1L

Tork
Förbrukning
Art.nr. 607535
FRP
6x1 st
Dispenser W4 vikta dukar System Top pack
42,7x20,6x39,4cm vit/turkos
FRP
1x1 st
Dispenser W1 Golvställ 100,6x64,6x53cm turkos/vit
FRP
1x1 st
Avtorkningspapper W4 vikta dukar top pak 
41,5x35,5 vit
FRP
4x75 st
Dispenser M3 avtorkningspapper Reflex Mini
centrummatad 22,7x23,9x36cm vit
FRP
1x1 st

60 %

av gästerna har högre krav på restauranghygien än tidigare*

*Essity Essentials Initiative-undersökning om Covid-19, 2020-2021

Tork Rengöringsduk Kök + dispenser W4

Tjock bomullsbaserad värmetålig rengöringsduk som har bra uppsugningsförmåga och är 100% biobaserad. Perfekt allroundduk att alltid ha till hands i ett hektiskt kök!

Bli av med tidstjuvar - ha produkter nära till hands

Det är mycket att göra i köket under rusning och här gömmer sig ofta flera tidstjuvar. Det bästa arbetssättet i köket är att förbereda maten. Att upprätthålla hygienstandarden är också viktigt. När det är svårt att få tag på rengöringsdukar eller komma åt handtvättstationer är det lätt att arbetsflödet stannar upp.

Rengöringsprodukter ska finnas vid varje arbetsstation och gärna kunna nås med en hand kvar vid stekpannan. Rengör arbetsstationer regelbundet under lugna perioder. Belamrade ytor gör att allting tar längre tid.