Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vegorecept för gäster som älskar kött

The Vegetarian Butchers gröna produkter och recept är inte till för gäster som ogillar smaken av kött. Tvärtom så har de tagits fram med hänsyn till alla som älskar kött men av olika anledningar väljer bort det. Ibland eller ofta.

I vårt sortiment hittar du därför alltifrån rejäla burgare till gyllengula små nuggets och matiga NoChicken Chunks. Och apropå NoChicken Chunks – här får du fyra recept med just dessa.  Crispy NoChicken Chunks, kryddig NoChicken Shawarma, alltid lika omtyckta NoChicken Tikka Masala och NoChicken Wrap. 

Smaklig spis!

Krispiga NoChicken Chunks

Dessa små krispiga NoChicken Chunks är supergoda som snacks. De är perfekta till buffén!

10 personer

Marinad:
50 g Maizena ekologisk majsstärkelse
4 g vitlökspulver
5 g Knorr Umami
4 g lökpulver
2 g svartpeppar
6 g salt
2 ägg
200 g panko
600 g The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks, tinade
2 l frityrolja

Dressing:
500 g HELLMANN'S Vegan
50 g Knorr Kryddpasta Bouquet all’Italiana
30 g Knorr Professional Rökt Chili kryddpuré

svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och ställ in den i kylen.
  2. Blanda Maizena med vitlökspulver, lökpulver, Knorr Umami, salt och svartpeppar.
  3. Panera The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks i Maizena med kryddor, ägg och panko.
  4. Fritera på 170 graders värme tills bitarna blir krispiga. Servera direkt tillsammans med dressingen.

NoChicken shawarma

Shawarma är en rätt från Mellanöstern som vanligtvis tillagas med lammkött. Det här är en vegetarisk variant med samma traditionella aromatiska kryddning. Shawarmakryddor går att beställa av en grossist.

10 personer

Marinad:
400 g yoghurt
100 g ketchup
100 g rapsolja
20 g Knorr Professional Vitlök kryddpuré
60 g vitvinsvinäger
60 ml citron, pressad
10 g salt
20 g shawarmakryddor

Till marinering:
1 kg The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks

Till tillagning:
480 g paprika, skivad
240 g lök, skivad

Servera med:
10 orientaliska tunnbröd, tomatskivor, gurka, isbergssallad, ättiksgurka, rödlök och eventuellt lite extra yoghurt

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i The Vegetarian Butcher NoChicken Chunks och låt marinera över natten. Tillsätt paprika och lök och blanda ordentligt.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20–30 minuter.
  3. Servera med orientaliskt tunnbröd, isbergssallad, tomatskivor, gurka, rödlök och ättiksgurka.

NoChicken
Tikka Masala

Här en indiska rätt som i denna vegetariska tappning blir både snabblagad och smakrik med en fräsch mustig smak avnjut den tillsammans med kokt ris eller bulgur, kokos och koriander.

10 personer

Ingredienser
250g lök, tärnad
35g flytande mjölkfritt margarin
25g vitlök, hackad
300g morot
1,2kg Vegetarian Butcher NoChicken chunks
40g Knorr Professional Ingefärapuré
1kg Knorr Tomatino Pronto
250 ml vatten
150g Knorr Indian Tikka Masala
250g yoghurt 10%
350ml matlagningsgrädde 

Till servering:
Kokosflingor, färsk mynta eller koriander, kokt ris eller bulgur.

Gör så här:
  1. Skala och skiva morötterna.
  2. Bryn Nochicken chunks i flytande margarin.
  3. Mjukstek lök och vitlök i flytande margarin tills den börjar ta färg, tillsätt morot och fräs vidare i någon minut.
  4. Tillsätt Vegetarian Butcher Nochicken chunks och smaksätt med Knorr Professional Ingefärapuré.
  5. Tillsätt Knorr Tomatino Pronto, vatten och Knorr Indian Paste Tikka Masala. Sjud i 5 minuter.
  6. Tillsätt yoghurt, matlagningsgärdde och salt, sjud ytterligare 10 minuter.

Vid servering:
Servera rätten med kokt ris eller bulgur, kokos och örter.

NoChicken wrap

Fyll din wrap med lätt kryddade Nochicken chunks, fräsch yoghurt dressing och mynta. Snabbt, enkelt och gott!

10 personer 

Dressing:
300g yoghurt 10%
40g Tahini
1st citron, zest av
10g vitlök
Peppar
10g persilja, hackad

Wrap fyllning:
1kg Vegetarian Butcher Nochicken Chunks, tinade
30g rapsolja.
6g spiskummin, hel
2g chiliflakes
10g Knorr Professional Vitlökspuré 

Tillbehör:
10st wraps
Sallad, gurka, tomat, rödlök och peperoni
Torrostade sesamfrön

Gör så här:

  1. Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
  2. Torr rosta sesamfrön i en panna eller i ugn. Låt svalna. Mixa fröna hastigt till grovt pulver.
  3. Strimla sallad, gurka och tomat.
  4. Stek Vegetarian Butcher Nochicken chunks i het rapsolja och tillsammans med spiskummin, chili och vitlök, smaksätt med salt. 

Vid servering: Lägg sallad, Vegetarian Butcher Nochicken chunks och övriga grönsaker och krossat sesamfrö på ett wrap. Toppa med citron dressing. Vik sedan ihop, börja med nederkanten och sedan sidorna.

Köp produkterna här:

Senapskonst från MAILLE!

Högsta kvalitet med massor av smak.

Med mer än 270 års erfarenhet vet MAILLE precis hur en riktigt bra senap ska göras för att locka fram det bästa ur din matlagning. MAILLE krossar inte sina senapsfrön utan skär dem fint vilket bidrar med en högst påtaglig finess och lenhet. MAILLE använder bara ingredienser av högsta kvalitet, inklusive hållbart odlade senapsfrön. Det är få produkter som så omedelbart för dig till en helt annan plats på bara någon sekund. 

MAILLE Dijon original är perfekt till mackor, risotto och béchamelsåser.

Nordisk Poké bowl

Poké bowl, är ursprungligen husmanskost från Hawaii, här i en Nordisk tolkning. "Poké" är en skål fylld med ris, rå fisk och grönt. I detta fall med gravad lax, durumvete, sparris, stenbitsrom, picklad rödlök, rädisor och en massa härliga kryddor!

Ingredienser

Till laxen
400 g lax, filé med skin och benfri          
100 g salt grovt                  
50 g socker   
MAILLE Senap Oldstyle efter smak
30 g dill, färsk hackad        
30 g gräslök fint skuren     

Matdurum
200 g durumvetekorn, mat eller korngryn                   
50 ml MAILLE Vitvinsvinäger                   
100 ml olja, oliv mild         
Salt och peppar

Övriga grönsaker
rödlök, picklad
gurka
200 g sparris, grön, skivad 
Rädisa, ett knippe
100 g HELLMANN'S Majonnäs Real 79%
50 g MAILLE Senap Dijon Original
80 g stenbitsrom, färsk eller löjrom       
dill
ramslök

Gör så här:

  1. Blanda socker och salt. Gnid in laxen och grava lätt i 12 timmar.
  2. Skrapa bort överbliven gravblandning, skölj bort det sista i kallt vatten och torka av laxen.
  3. Skär bort skinnet och tärna laxen 1 x 1 cm.
  4. Krydda laxen med örter, peppar och MAILLE Oldstyle senap. Kyl väl. 
  5. Koka matdurum enligt instruktioner på förpackning och samksätt med MAILLE Vitvinsvinäger, olivolja salt och peppar. Kyl väl.
  6. Rensa rädisorna och skiva tunt på mandolin.
  7. Skiva sparrisen.
  8. Skala och tärna gurkan.
  9. Blanda Hellmann´s majonnäs med MAILLE Dijon senap och krydda med salt och peppar.
  10. Lägg upp matdurum i skålar, toppa med övriga ingredienser och dressing.