Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Janssons frestelse med Peka

Receptkategori: Potatis- o grönsaks.rätter
Vem tackar nej till lite hjälp i julstöket? Med Peka Frestelse Bas blir julmatens klassiker Janssons Frestelse ett mindre bekymmer.

(0 röster)
Janssons frestelse med Peka

Gör så här

• Förvärm ugnen till 200°C.

• Töm Peka Frestelse Bas i en ugnsfast form. 

• Tillsätt ansjovis och lite av ansjovisens spad i den ugnsfasta formen tillsammans med Frestelse Basen och blanda i det jämt. 

• Strö på ströbröd och lägg några klickar matfett uppe på gratängen.

• Gratinera i ugnen cirka 20 minuter eller tills din Janssons frestelse har fått en fin gyllenbrun färg. 

• Varsegod att servera julens smartaste freselse.

Du behöver

2 kgFrestelsepotatis bas
Ströbröd*
Matfett*
4,25 hgAnsjovisfilé *

Energifördelning

9.9%26.1%64.0%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi376.91 kJ
Energi89.9 kcal
Fett4.37 g
varav
- mättat fett0.99 g
- enkelomättat fett2.31 g
- fleromättat fett0.99 g
Kolhydrat10.72 g
varav
- sockerarter1.15 g
- stärkelse0 g
Protein1.65 g
Salt0.61 g
Fiber1.48 g
Natrium0.24 g