Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Grönskålslaw med picklade kryddor och gräslöksmajonnäs

Receptkategori: À la Carte
Receptet är framtaget av Hanna Normark på K-Märkt

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Grönskålslaw med picklade kryddor och gräslöksmajonnäs

Gör så här

  1. Blanda 0,5 dl ättika, socker och vatten i en kastrull, koka ihop 123 lagen
  2. Rosta kryddorna i en stekpanna och mortla de rostade kryddorna lätt och lägg ner dem i den ljummen 123-lagen.

 

Gräslöksmajonnäs

Gör så här:

  1. Vispa 1 msk ättika, äggula, senap och salt tillsätt gräslöksoljan i en fin stråle tills det blir en tjock majonnäs.
  2. Repa grönkålen från stammen. Grilla den snabbt för att få karaktär.
  3. Blanda grönkålen med de picklade kryddorna.
  4. Vid uppläggning ripla gräslöksmajonnäsen på toppen av den kryddiga grönkålen

Du behöver

4,29 mskÄttika 12%
1 dlStrösocker*
1,5 literVatten*
1 mskSenapsfrö*
1 mskFänkålsfrö*
1 mskKorianderfrö*
2 hgGrönkål 200 g
2 dlGräslöksolja*
30 gÄggula Bag in Box
1 mskMild senap hink

Energifördelning

23.3%33.8%42.9%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi173.86 kJ
Energi40.82 kcal
Fett2.61 g
varav
- mättat fett0.61 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat3.32 g
varav
- sockerarter0.62 g
- stärkelse0 g
Protein1.8 g
Salt0.11 g