Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Brynt smörglass med älggräsgrädde, rabarber och jordgubbar

Receptkategori: À la Carte
Glass smaksatt med brynt smör ger en härlig nötig och knäckig ton. Servera tillsammans med inkokta rabarber och jordgubbar samt avsluta med en klick älggräsgrädde och smulade maränger. Den här härliga desserten är skapad av Bocuse d'Or finalisten och tidigare Årets Kock Gustav Leonhardt.

(0 röster)
Länge leve måltiden restaurang
Brynt smörglass med älggräsgrädde, rabarber och jordgubbar

Gör så här

Brynt smörglass

  1. Bryn smöret, koka med 1L mjölk, 150g socker och salt och citronzest
  2. Slå på äggen värm till 82 grader. Kyl och slunga i glassmaskin 

Maränger

  1. Vispa äggvitan med ättika och slå i lite socker (45g) i taget.
  2. Stryk ut på bakplåtspapper och torka i ugnen på 100 grader, i 40 min.

Mousse

  1. Koka mjölk (50g) och grädde och älggräs. Slå på äggulorna och värm till 86 grader, sila och kyl.
  2. Vispa till fluffig konsistens.

Rabarber

  1. Skär rabarber
  2. Koka upp en lag på vin, skalet från rabarbern och socker (50g), slå på varm lag på rabarbern och låt stå.
  3. Dela jordgubbar och blanda med inkokta rabarbern.

Du behöver

5 hgSmör normalsaltat 82%
1 literMjölk*
3,2 hgSocker*
0,5 stCitron zest*
3 hgÄggula Bag in Box
2 gHavssalt*
1 stÄggvita*
4 gÄttika 12%
1,5 hgGrädde*
50 gMjölk*
5 hgRabarber*
1 hgVitt vin*
Jordgubbar*

Energifördelning

9.5%89.8%0.7%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi974.68 kJ
Energi236.31 kcal
Fett25.18 g
varav
- mättat fett14.47 g
- enkelomättat fett5.19 g
- fleromättat fett0.49 g
Kolhydrat0.21 g
varav
- sockerarter0.18 g
- stärkelse0 g
Protein2.65 g
Salt0.33 g
Vitamin A 187.69 µg