- Hem
- Recept & kalkyl
- Äggakaka med glass
Åtgärder
Äggakaka med glass
Receptkategori: DesserterServeras med färska bär
●●●●●
(0 röster)
(0 röster)
Gör så här
Vispa mjölk och mjöl, ägg, socker och bakpulver. Baka i form i ca 40 min på 190*. Låt kakan sätta sig och svalna något.
Servera med glass, jordgubbar och gärna lite färsk mynta!
Du behöver
1,2 liter | Standardmjölk 3% |
2 hg | Smör Normalsaltat 80% |
3 dl | Vetemjöl SE |
15 g | Strösocker |
8 st | Ägg M Inredd Bur Lösvikt* |
30 g | Bakpulver* |
2 kg | Gräddglass Jordgubb |
2 kg | Jordgubbar SE* |
Energifördelning
- ●Protein
- ●Fett
- ●Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!
Näringsdeklaration
Näringsvärde (PER 100 GRAM) | Värde |
---|---|
Energi | 545.97 kJ |
Energi | 132.82 kcal |
Fett | 6.42 g |
varav | |
- mättat fett | 3.88 g |
- enkelomättat fett | 0 g |
- fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 16.19 g |
varav | |
- sockerarter | 9.62 g |
- stärkelse | 0 g |
Protein | 2.38 g |
Salt | 0.1 g |
Kalcium | 25.03 mg |
Klorid | 18.57 mg |
Fiber | 0.25 g |
Folsyra | 3.03 µg |
Jod | 2.42 µg |
Kalium | 32.29 mg |
Molybden | 0.77 µg |
Fosfor | 28.05 mg |
Pantotensyra | 0.1 mg |
Riboflavin | 0.03 mg |
Vitamin A | 20.18 µg |
Vitamin B12 | 0.08 µg |
Vitamin D | 0.2 µg |
kr