Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
Åtgärder

Äggakaka med glass

Receptkategori: Desserter
Serveras med färska bär

(0 röster)
Äggakaka med glass

Gör så här

Vispa mjölk och mjöl, ägg, socker och bakpulver. Baka i form i ca 40 min på 190*. Låt kakan sätta sig och svalna något. Servera med glass, jordgubbar och gärna lite färsk mynta!

Du behöver

1,2 literStandardmjölk 3%
2 hgSmör Normalsaltat 80%
3 dlVetemjöl SE
15 gStrösocker
8 stÄgg M Inredd Bur Lösvikt*
30 gBakpulver*
2 kgGräddglass Jordgubb
2 kgJordgubbar SE*

Energifördelning

9.5%25.7%64.8%
  • Protein
  • Fett
  • Kolhydrat
* Observera! Näringsvärdena ovan är ej fullständiga, då inte alla artiklar i receptet har näringsvärde!

Näringsdeklaration

Näringsvärde (PER 100 GRAM)Värde
Energi545.97 kJ
Energi132.82 kcal
Fett6.42 g
varav
- mättat fett3.88 g
- enkelomättat fett0 g
- fleromättat fett0 g
Kolhydrat16.19 g
varav
- sockerarter9.62 g
- stärkelse0 g
Protein2.38 g
Salt0.1 g
Kalcium25.03 mg
Klorid18.57 mg
Fiber0.25 g
Folsyra3.03 µg
Jod2.42 µg
Kalium32.29 mg
Molybden0.77 µg
Fosfor28.05 mg
Pantotensyra0.1 mg
Riboflavin0.03 mg
Vitamin A 20.18 µg
Vitamin B120.08 µg
Vitamin D0.2 µg