Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Låt mesosten ta varmrätt och dessert till nya höjder!

När osten gör jobbet! Här kommer enkla tips från oss på Wernerssons om hur du kan ge både varmrätt och dessert nya smakdimensioner med hjälp av mesost från GUDBRANDSDALEN®.

recept

Med hösten kommer de mjuka, lena smakerna som står emot kylan och rusket utomhus. Med mesost från GUDBRANDSDALEN® skapas nya och oväntade smaksensationer. Denna kulinariska norska skatt gör både konsistensen och smaken rund och mjuk i soppor och grytor och har förmågan att förgylla en helt vanlig smörgås. Riktigt spännande blir den faktiskt i desserter och bakverk. Som i vår goda glass här ovan. En oväntad karamellig smak, med sötma från både get- och komjölk. Pröva den också i kolasåsen, i pannacottan eller varför inte i jultryffeln.

I vår viltgryta blir mesosten bästa vän med renskav och tranbär. Smakerna blir rundare och djupare. Även konsistensen blir lagom krämig. Brunost är en vanlig ingrediens i norsk matlagning, framförallt i grytor med viltkött och tillagningen kan ske lika bra utomhus på fjället som på spisen. Låt dig inspireras och våga exprimentera! Fler recept hittar du här!

viltgryta

Utvalda produkter

brunost
mesost

Den gyllene GUDBRANDSDALEN® är en äkta norsk specialitet djupt rotad i den norska folksjälen. Karaktäristisk karamellig och söt smak av get- och komjölk. Osten är  ljusbrun, har tät struktur och mjuk, smidig konsistens.

panacotta
kola

Snart 100 år av ostkärlek

Passion för smak och kvalitet har varit grunden för vår verksamhet i snart 100 år. Som fullsortimentsgrossist erbjuder vi inte bara en helhetslösning med ett stort internationellt sortiment av hög kvalitet. Vi lägger lika stor vikt vid att erbjuda bra logistik och hög leveranskapacitet. Dessutom delar vi alltid med oss av den stora ostkompetens som vi lagrat under åren.

logo