Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Våren & sommarens kalla kaffedrinkar

Våren är äntligen här och sommaren står runt hörnet. Den varma koppen byts ut mot den kalla och i år är inget undantag. Kalla kaffedrinkar fortsätter vara en stor trend och vi har tagit fram 4 olika läskande recept du enkelt tillblandar.

Löfbergs kalla drycker-sortiment innehåller bland annat en exceptionellt god iskaffe samt en varsamt tillredd cold brew. Båda produkter vilka du enkelt och snabbt kan blanda fantastiska drinkar av, som passar att avnjuta såväl på plats till desserten som take-away på språng mot nästa destination.

Vi har ställt frågor till Julia Gustafsson, Brand Barista på Löfbergs kaffebar i Stockholm, för att få fler tips och svar på frågor om sommarens kaffetrender.

Hur ser sommarens kaffetrender ut?

Vi ser fortsatt en stor trend kring cold brew och iskaffe. Det fräscha och uppfriskande drinkarna har fortsatt stor efterfrågan men även det lite mer ”gottiga”, vi har helt enkelt blivit bättre att unna oss i covid-tider.

Vad ska man tänka på när man blandar en god kaffedrink, måste det vara avancerat?

Grunden ligger i att ha en bra basprodukt som man jobbar efter tex cold brew och sedan gäller det att tänka kreativt. Att hitta inspiration och laborera sig fram. Det behöver inte handla om många ingredienser för att få till en god kaffedrink, så länge smaken hänger med.

Vad har ni gjort för att öka inkomstströmmarna i dessa svårare tider med Covid?

Sommaren 2020 gjorde vi en cold drinks-bar i fönstret ut mot gatan där vi erbjöd kalla kaffedrinkar som take away. Den var populär och vi kommer sikta på att göra något liknande nu till våren och sommaren då det dessutom blev väldigt lönsamt. En extra inkomstkälla som var väldigt välkommet i dessa tider.

Hur stort efterfrågan är det på certifierade produkter?

Väldigt stort skulle jag säga. Gemeneman är idag generellt väldigt intresserad av olika hållbarhetsfrågor och där ligger vi verkligen i framkant. Våra cold drinks-produkter är certifierade enligt Fairtrade och Eco, en självklarhet för oss då vi som aktör är en av världens största importörer av ekologiskt & Fairtrade-certifierat kaffe.

För mer inspirerande recept besök Löfbergs hemsida, www.lofbergs.se/out-of-home.

Choco ICE

Ringlad chokladsås, lättvispad grädde och svalkande iskaffe är några av ingredienserna i denna läckra kaffeshake. Passar perfekt att avnjutas på plats eller som take-away. Låt kreativiteten flöda!

Ingredienser

Chokladsås
Is
Ice Espresso+milk
Lättvispad grädde
Mörk choklad

Såhär gör du

Ringla chokladsås på insidan av ett glas samtidigt som du snurrar glaset. Fyll till hälften med is. Fyll upp med ICE men lämna ca 1 cm från kanten. Lägg försiktigt på grädden med en sked och riv slutligen över chokladen.

Coconut Ice

Denna superenkla iskaffe ger känslan av varmare breddgrader och härliga beach-drinkar. Passar perfekt serverad i ett glas på uteserveringen eller som en take-away.

Ingredienser

1,5 tsk Kokos syrup
2,5 ICE Espresso med mjölk
Is, gärna kaffeisbitar

Gör såhär

Fyll upp glaset med is.
Blanda i kokossirap och ICE.
Den perfekta iskaffen är nu redo att serveras!

Cold brew Caipirinha

I detta recept ger vi en kaffe-tvist till den traditionella Brasilianska Caipirinhan. Baserad på lime, rörsocker och is blir denna en riktig favorit på menyn.

Ingredienser

1 lime i klyftor
2 tsk råsocker
5 cl cold brew
1 dl krossad is

Såhär gör du 

Muddla lime och socker i ett glas.
Fyll upp med krossad is.
Häll över cold brew.
Klart att servera!

Orange cold brew

Cold Brew trenden fortsätter växa, något vi gillar starkt!
Här kommer ett recept som är ett perfekt alternativ när du vill servera en svalkande kaffedryck med inslag av apelsin. Perfekt för den varma sommardagen! Eller när som helst, förresten.

Ingredienser

1 dl Apelsinjuice
1 dl Cold brew
Is
Apelsinskivor

Såhär gör du

Fyll ett glas med is och apelsinskivor.
Häll i jucien och cold brew.
Servera!