Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Kalvkött med kvalitet och omsorg

T. Boer & Zn är en köttproducent specialiserad på kalvkött. De har varit verksamma i över 100 år och levererar till foodservice, butikskedjor och industrier i över 50 länder.

T.boer & Zn ingår i VanDrie Group som är störst i världen på produktion av kalvkött. De har hela kedjan från uppfödning till slakt i egen regi. För att säkra djurens välbefinnande och livsmedelssäkerheten använder företaget flera olika kvalitets- och kontrollsystem. Den nederländska stiftelsen Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) övervakar produktionen av biffkalvar, och utför noggranna kontroller hos alla kalvuppfödare i VanDrie Group för att säkerställa kalvfodrets kvalitet och kalvarnas hälsa. Kalvarna föds upp i välventilerade, ljusa och rymliga stall. Stallarna är byggda så att kalvarna lever gruppvis. De får en balanserad kost bestående av kraftfoder och speciell mjölk som är berikad med extra fetter, vitaminer och mine-raler.

Mjölken tillsammans med bra djurhållning säkrar kalvarnas välmående och minskar användningen av antibiotika. T.Boer & Zn arbetar aktivt tillsammans med olika organisationer för minskad användning av antibiotika i all kalvproduktion. Även under transporterna är djuromsorgen i centrum. Speciella luftkonditionerade lastbilar transporterar djuren till stallarna och bilarna är även utrustade med kamera så att förarna kan se hur kalvarna har det under färden.

Våra utvalda produkter

Ljust gödkalvkött

Gödkalvarna är uppfödda på 80% mjölk och 20% kraftfoder och slaktas vid 7,5-8 månaders ålder. Detta gör att köttet är ljust och mört med en god smak och låg fetthalt. Dessutom är ljust kalvkött lätt och snabbt att tillaga och det finns oändligt många kombinationsmöjligheter med bl.a. pasta, potatis, bröd och grönsaker.

Mellankalvkött

Mellankalvkött kommer från speciellt utvalda Holstein Frisiska kalvar. De föds upp på 20% mjölk och 80% kraftfoder och kalvarna slaktas vid 8-12 månaders ålder. Det specifika fodret tillsammans med bra djurhållning gör att köttet blir rosa och får en fin struktur.